Ekim'de hangi balıklar yenir? Bakanlık'tan tavsiye

Ekim ayında hangi balıkların tüketilmesi öneriliyor. İşte bakanlığın verdiği tam liste...

Tarım ve Orman Bakanlığı, balık sezonunun açıldığı şu dönemde X hesabından yaptığı paylaşımda ekim ayında hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini paylaştı.

Vatandaşları bilgilendiren Bakanlık, ekim ayında taze balık tüketmenin sağlıklı ve dengeli bir beslenme için önemine dikkat çekerken bu dönemde bolca bulunan palamut, lüfer, çinekop, istavrit gibi balıkların tercih edilmesi gerektiğini içeren bir liste paylaştı.

Ayrıca, balıkların taze tutulması ve doğru saklanmasıyla ilgili öneriler de sunuldu. Bakanlık, balıkları dondurmadan önce hafifçe tuzlamanın etin diriliğini koruyarak balığın uzun süre saklandığında bile lezzetini ve besin değerini kaybetmemesini sağlayacağını açıkladı. Bu şekilde balıkların daha sağlıklı bir şekilde tüketilmesi hedefleniyor.

EKİM AYINDA HANGİ BALIKLAR TÜKETİLMELİ?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ekim ayında en taze şekilde tüketilmesi tavsiye edilen leziz ve sağlıklı balıklar şu şekilde sıralandı:

Palamut

Mezgit

Levrek

Çipura

Zargana

Sardalya

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?