En güzel aşure tarifi

Aşure nasıl yapılır? sorusu Muharrem Ayı ile birlikte en çok merak edilenlerin başında geliyor. Peki en güzel aşure nasıl yapılır?

Muharrem ayının gelmesi ile birlikte mis gibi aşure kokusu çevremizde yayılmaya başlayacak. Herkesin kendi damak tadına göre farklı tarifleri olan aşurede ortak olan bazı püf noktalar var. Peki, lezzetli bir aşure için bu püf noktaları neler? İşte yanıtı...

AŞURE NASIL YAPILIR?

Aşurede olmazsa olmaz ana malzemenin başında buğday geliyor. Bunun dışında içerisinde kuru fasulye ve nohut gibi malzemeler koymak isterseniz; bu malzemeleri daha kolay ve çabuk pişmesi için akşamdan ıslatmanız son derece önemli. Ertesi gün tüm malzemeler pişene kadar ateşte kaynatılır ve ardından şeker ile su ilave edilir.

AŞURE HAZIRLAMA

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra aşurenizin iskelet kısmı hazır olacak. Bundan sonrası sizin damak zevkinize kalmış. Seçenek skalası geniş; aşure içine katılabilecek malzemeler ise şöyle:

Elma, fındık, fıstık, kuru üzüm, ceviz, kayısı, nar, kuru bakla, kuş üzümü, karanfil, tarçın…

Aşure yapımı yöreden yöreye farklılık gösterebilmektedir. Mesela aşure Balıkesir'de tatlı yapılırken; Bursa'da tuzlu olarak yapılmaktadır.

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?