Dil, iletişim kurmada en önemli araçtır. Yeryüzünde birçok farklı dil olsa da insanlar ortak bir noktada birbirini anlama anlamında gereken iletişim ağını kurmuştur. Fakat bazı diller var ki o dillerde kullanılan bazı sözcüklerin Türkçe'de hiçbir karşılığı yok.
İşte Türkçe'de hiçbir karşılığı olmayan yabancı kelimeler!
TÜRKÇE'DE KARŞILIĞI OLMAYAN KELİMELER
L’esprit de l’eslacier: Fransızca bir tanım olan L’esprit de l’eslacier, gerekli cümleleri gerekli durumda söyleyememe durumudur.
Age-otori: Japoncadaki bu kelime özellikle kadınların çok yakından aşina olduğu bir durumu tanımlıyor. Age-otori, kuaförde saç kestirdikten sonra beğenmeyip kötü hissetme anlamına geliyor.
Saudede: Portekizce bir kelime olan saudade, bir zamanlar kaybettiğin bir şeyin sonsuza kadar kaybolduğunu ve bir daha asla senin olamayacağını anladığın andaki yaşadığın his anlamına da gelir.
Cingulomania: Latince bir sözcük olan cingulomania, bir kişiye sarılmak için çok fazla istek duymaya, özlediğimiz kişiyi kollarımız arasında sımsıkı sarma ihtiyacımıza deniyor.
Sobremesa: Arkadaşlarla yemek yedikten sonra sohbet etmek ve yemeği sindirmek için masada bir süre oturmanın İspanya'daki karşılığı sobremesa.
Fernweh: Almanca kökenli bu kelime daha önce gidilmeyen uzak bir yere gitmeyi istemek, uzağı özlemek anlamında kullanılıyor.
Basorexia: Birini aniden öpme isteği anlamındaki İngilizce kelimedir.
Tartle: Hepimizin en zor zamanlarından birini tanımlayan bu kelime, İskoçça bir tanıdığınızı diğeri ile tanıştırırken ismini unutmanız karşısında duyduğunuz utancı anlatıyor.
Jayus: Yapılan esprinin komikliğinden değil de kötülüğünden gülmeyi anlatan, Endonezce bir kelime.
Seigneur-terraces: Fransızca bir kelime olan bu ifade, bir kahve, çay alıp uzun süre masada oturan, kafeyi ev gibi kullananlara deniyor.
Querencia: Bu kelime İspanyolcada insanın kendini en güvende hissettiği, karakterinin gücünün geldiği ve kendini evinde hissettiği yer anlamına geliyor.