Kabarmayan kek kalmıyor! Harca ekleyin keklerin puf puf kabarmasını sağlıyor

Fırından çıkan kek hemen sönüyorsa işte bilmeniz gerekenler. Aşçıların bu yöntemleri sayesinde kabarmayan kek kalmıyor.

Kek yapmak, yapması kolay gibi görünse de kabarması ve pişmesi oldukça dikkat gerektiren bir tatlıdır. Bu nedenle, kek yaparken bazı püf noktalarını bilmek oldukça önemlidir. Malzemelerin sıcaklığına ve çırpılma sırasına dikkat ederek, lezzetli ve kabaran kekler yapabilirsiniz. Keki kabartmak için ise en önemli malzeme soda kullanımıdır. Kendi damak tadınıza ve yaratıcılığınıza göre meyveli, çikolatalı, üzümlü, limonlu gibi pek çok çeşidini yapabileceğiniz keklerin temel malzemeleri aynıdır. Ancak, sodalı kek yapmak isterseniz kısa sürede kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif mevcuttur. 

PUF PUF KABARAN VE ASLA DAĞILMAYAN KEK TARİFİ

Mynet'te yer alan bir içerikte; Lezzetiyle ve görüntüsüyle hayran bırakan kek tarifinin detayları paylaşıldı. Bakın sodalı kek nasıl yapılıyor..

SODALI KEK TARİFİ

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı toz şeker (Beyaz ya da esmer şeker kullanabilirsiniz.)

  • 1,5 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • 1 şişe soda (maden suyu)

  • Pudra şekeri
  • YAPILIŞI

  • Öncelikle kekiniz için kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Unu pürüzsüz hale getirmek için eleyin.

  • Derince bir kabın içine 3 yumurtayı kırın, 1 su bardağı şekeri yavaşça ilave edin ve mikser yardımı ile ya da elde hızlıca çırpın.

  • Kekinizin iyi kabarması için yumurta ve şekeri, mayonez kıvamı alana kadar çırpmalısınız.

  • Ardından sıvı yağı yavaşça ekleyerek karışımı çırpmaya devam edin.

  • Çırpma işlemini sürdürürken sodayı da azar azar ekleyin. Sodanın tamamını bir anda eklerseniz karışım aniden kabarabilir.

  • Sodanın ardından elediğiniz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

  • Unun topaklanmasını önlemek için yavaşça ve karıştırdıkça ekleyin.

  • Kek harcınız hazır hâle geldikten sonra önceden yağladığınız kek kalıbına yavaşça dökün.

  • Kek kalıbının yarısını doldurduktan sonra kalan harcın içine 3 yemek kaşığı kakao ekleyin ve karıştırın.

  • Kalıbın kalan yarısını kakaolu harç ile doldurun.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekinizi ara ara kontrol ederek 30 dakika kadar pişirin.

  • Kekiniz piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  • Kekin dağılmasını önlemek için soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve istediğiniz boyutta dilimleyin.

  • Arzu edenler üzerine pudra şekeri gezdirerek servis edebilir.

  • Sodalı kekiniz hazır. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

Yağ bağlamış aspiratör filtresini 2 dakikada yeni gibi yapın! Ovmaya gerek yok..
TRT 1’in reyting rekortmeni dizisi veda ediyor! Kanala tepki üstüne tepki var
Tarım Kredi Kooperatifi’nde indirim! Etiket fiyatları yarı yarıya indi...

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?