Mandalinanın tatlı ya da ekşi olduğun nasıl anlaşılır?

Mandalina kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Ancak mandalina seçerken birçok kişi tereddüt yaşar. Çünkü tatlı diye alınan mandalina ekşi çıkabilir. Peki bu durumu nasıl ayırt edebilirsiniz?

Mandalina seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Pazarda manavda mandalina alırken tatlı olmasını isteriz. Tabi bu durum damak zevkine göre de değişkenlik gösterebilir. Ancak mandalinanın tatlı mı yoksa ekşi mi olduğunu anlamanın yollarını da bilmek gerekir.

Mandalina içindeki sağlıklı bileşenler sayesinde oldukça sağlıklı ve vitamin dolu gıdalar arasında yer alıyor. Turunçgiller familyasında yer alan mandalinanın ekşi mi yoksa tatlı mı olduğunu anlamanın sırrı da ortaya çıktı. İşte mandalina seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar...

MANDALİNA NASIL SEÇİLİR?

Mandalina seçerken dikkat edilmesi gereken birincil husus şüphesiz mandalinanın rengidir. Koyun turuncu renkte olan mandalina çoğu zaman tatlı olurken, sarı ve yeşile yakın mandalinaların daha çok ekşi olduğu bilinmektedir.

Mandalinayı elinize aldığınızda ortadaki soyma bölümünün yumuşak olması mandalinanın tatlı olduğuna işaret ederken, orta bölümün sert ve parmak darbesiyle açılamayacak durumda olması mandalinanın ekşi olduğunun göstergesidir.

Kabuğu ince olan mandalinalar daha tatlı olurken kabuğu sert ve kalın olan mandalinaların çoğunlukla ekşi olduğu da bilinmektedir.

Lezzet Haberleri

Bu yöntemle limon 1 yıl bozulmadan kalıyor! İşte aşçıların tüyosu...
Ramazan'da en çok hangi yemek sipariş edildi?
Çıtır çıtır patates kızartması için yağa iki damla ekleyin
İftarda yaptığınız ilk iş o olsun!
Dünyanın en pahalı yiyecekleri belli oldu! Hepsi servet değerinde