Soğan yerken zehirlenebilirsiniz! Sakın bunu yapmayın

Türk mutfağında yemeklerin vazgeçilmez bileşenlerinden biri olan soğanı tüketirken son derece dikkatli olmalısınız.

Soğan, Türk mutfağında birçok yemeğin içine koyulan hem faydalı hem de yemeklere lezzet katan bir yiyecek. Güçlü vitamin ve minerale sahip olan şifalı besinlerden biri olan soğan hastalıklara kalkan olurken, bir yandan yanlış kullanımı ile büyük sorunlara da yol açabilir.

Faydaları saymakla bitmeyen soğanın yanlış tüketimi, tüm faydalarını yok ederek besin zehirlenmesine yol açabilir. Uzmanların bağıra bağıra uyardığı bu tüketim şeklini siz siz olun sakın ha yapmayın.

İşte besin zehirlenmesine yol açan soğan tüketimi...

SOĞAN ZEHİRLENMESİNE DİKKAT

Soğanı çiğ olarak yemek, mide yanması gibi çeşitli mide rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Lakin doğranmış ya da dilimlenmiş bir soğanı sonrasında tüketmek, besin zehirlenmesine yol açıyor.

Dilimlenmiş veya doğranmış soğanları kapaklı veya kilitli bir kapta veya poşette muhafaza etseniz bile soğan, buzdolabında bulunan tüm bakterileri ve kokuları kendine hapsediyor.

Bu nedenle dilimlediğiniz veya doğradığınız soğanları 1 gece bile dolapta beklettikten sonra tüketmemeniz gerekiyor.

Bu şekilde tüketeceğiniz soğan yalnızca zehirlenmeye neden olmuyor aynı zamanda safra salgısını ve mide asidini artırarak ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bundan sonra soğan tüketirken asla bu şekilde tüketmemeye özen gösterin.

Lezzet Haberleri

Bu yöntemle limon 1 yıl bozulmadan kalıyor! İşte aşçıların tüyosu...
Ramazan'da en çok hangi yemek sipariş edildi?
Çıtır çıtır patates kızartması için yağa iki damla ekleyin
İftarda yaptığınız ilk iş o olsun!
Dünyanın en pahalı yiyecekleri belli oldu! Hepsi servet değerinde