Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?

Birçok kişi tadını tuttursa da kıvamını tutturamamaktan şikayet eder. Halbuki tane tane pirnç pilavı yapmak bu tarifle artık çok kolay!

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı kaynatılmış su

1 çay bardağına yakın arpa şehriye

Sıvı yağ

 tuz


 Yapılışı
Önce 1 litre ılık suda pirinçleri ıslatın, 1 saat ıslatılmış kalsın.
Bir saat sonunda önce 3 su bardağı suyu kaynatın.
Yayvan bir tencereye sıvı yağı alın ve şehriyeyi kavurun.
Pirincin suyunu iyice süzdükten sonra tencereye ekleyin.
Biraz pirinçleri 2-3 dakika kadar kavurun. İyice kavrulan pirince kaynamış 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu da ekleyin. Kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra mutlaka kapağını kapatın ve küçük ocağa alıp altını kısın.
Suyunu çekmeye yakın ince ağızlı bir kaşıkla pilavı hafifçe karıştırın.
Suyunu çektiğinde altını kapatın. Tane tane bir pilav için, en az 20 dakika pilavınızı dinlendirin. Afiyet olsun.

Lezzet Haberleri

Vişneli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? Vişneli Yaprak Sarması Tarifi...
20, 37, 38, 60, 70, 72, 77, 89. sıralar bizim: Dünyanın en iyi yemek sıralaması belli oldu!
Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?