Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?

Birçok kişi tadını tuttursa da kıvamını tutturamamaktan şikayet eder. Halbuki tane tane pirnç pilavı yapmak bu tarifle artık çok kolay!

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı kaynatılmış su

1 çay bardağına yakın arpa şehriye

Sıvı yağ

 tuz


 Yapılışı
Önce 1 litre ılık suda pirinçleri ıslatın, 1 saat ıslatılmış kalsın.
Bir saat sonunda önce 3 su bardağı suyu kaynatın.
Yayvan bir tencereye sıvı yağı alın ve şehriyeyi kavurun.
Pirincin suyunu iyice süzdükten sonra tencereye ekleyin.
Biraz pirinçleri 2-3 dakika kadar kavurun. İyice kavrulan pirince kaynamış 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu da ekleyin. Kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra mutlaka kapağını kapatın ve küçük ocağa alıp altını kısın.
Suyunu çekmeye yakın ince ağızlı bir kaşıkla pilavı hafifçe karıştırın.
Suyunu çektiğinde altını kapatın. Tane tane bir pilav için, en az 20 dakika pilavınızı dinlendirin. Afiyet olsun.

Lezzet Haberleri

Bu yöntemle limon 1 yıl bozulmadan kalıyor! İşte aşçıların tüyosu...
Ramazan'da en çok hangi yemek sipariş edildi?
Çıtır çıtır patates kızartması için yağa iki damla ekleyin
İftarda yaptığınız ilk iş o olsun!
Dünyanın en pahalı yiyecekleri belli oldu! Hepsi servet değerinde