Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş! İşte parmak yediren pirinç pilavı tarifi

Tane tane pirinç pilavı yapmak meğer sanıldığı kadar zor değilmiş! İşte birçok aşçının kullandığı o yöntem...

Pilav pişirmek sanılanın aksine zordur. Genelde pirinçler birbirine yapışır ya da pilav lapa lapa olur. Aslında pirincin yapışmasını önleyen bir ipucu var. Üstelik bir çay kaşığı yetiyor. İşte pirincin yapışmasını önleyen tüyo...

LAPALAŞMAYAN TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Pilav yapmadan önce pirincin nişastanın bir kısmını çıkarmak için temiz suyla durulamak önemlidir. Bunu yapmak, pişirme sırasında pirincin yapışma olasılığını azaltır.

Daha sonra bir tencereye su doldurup pirinci ekleyin. Pişirme suyu kaynayınca tavaya bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Limon pirincin yapışmasını önleyecek ve ona tatlı bir narenciye aroması verecektir.

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?