Tavada birkaç dakikalık çevirmeyle pişecek! İşte mükemmel kestanenin sırrı

Mükemmel kestane pişirmenin sırrı ortaya çıktı. Sadece tavada birkaç dakikalık çevirmeyle dünyanın en lezzetli kestanelerini pişirebilirsiniz.

Mükemmel bir kestane için gereken malzemeler:

- 500 gr kestane
- 1 büyük bardak su = 350 ml
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker = 50 gr
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ = 30 ml

Ve bir şişe kapağı.

Kestanelerinizi bir kaba boşaltın. Daha sonra kestanelerin üzerine suyu boşaltıp karıştırın.
Kestanelerin tamamen temizlenmesi için suyun içerisinde 10 dakika bekletin.

Kestaneleri sudan çıkarırken iyice yıkayın.
Daha sonra kestaneleri tek tek şişe kapağının içerisine koyduktan sonra bir bıçak yardımı ile pratikçe kestanelerin üzerine çizik atın.
Kestanelerin tamamına çizik attıktan sonra küçük bir tencereye yerleştirin. İçerisine 1 bardak su, 3 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı yağ ekleyin ve su buharlaşana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Daha sonra bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
İşte fırına gerek duymadan dünyanın en lezzetli kestanesi.
Afiyet olsun. 

Lezzet Haberleri

20, 37, 38, 60, 70, 72, 77, 89. sıralar bizim: Dünyanın en iyi yemek sıralaması belli oldu!
Vişneli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? Vişneli Yaprak Sarması Tarifi...
Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?