Mynet.com sitesindeki bilgilere göre; Biber turşusu tarifi, kolay gibi gözükse de aslında bu bahsedeceğimiz ipucundan birçok kişi habersiz. Biber turşusu yapımında kereviz yaprağı kullanırsanız çok daha lezzetli bir ev yapımı turşu hazırlayacaksınız.
MALZEMELER
- 3 litrelik cam kavanoz
- 1.5 ml su
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı limon tuzu
- 3 adet sarımsak
- 4 adet nohut
- 3 adet kereviz sapı veya yaprağı
- 1.5 kilo kadar turşuluk biber
TARİF
- Biber turşusunu yapmaya başlarken öncelikle turşu suyunu hazırlayın.
- Bir kabın içerisine suyu doldurun ve tuzu ilave edin.
- Tuz eriyene kadar suyu karıştırın.
- İçerisine sırasıyla sirke, şeker ve limon tuzunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Bu işlemlerle birlikte turşu suyunuzu hazırlamış olacaksın
- Sarımsakları soyun ve cam kavanozun altına dizin.
- Üzerine nohutları ve kereviz saplarının yarısını ekleyin.
- Daha sonra yeşilbiberlere bıçak yardımıyla çizikler atın ve cam kavanozunuza doldurun.
- Daha sonra üzerine ayırdığınız kereviz yapraklarını doğrayın.
- Son olarak hazırlamış olduğunuz turşu suyunu ekleyin.
- Turşunuz hazır!
- Kavanozu ışık almayacak serin bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin.
NEDEN KEREVİZ YAPRAĞI EKLENMELİ?
Kerevizin sahip olduğu baharlı tat turşunuzun tadının zenginleşmesine yardımcı olacaktır.