Tuzu fazla kaçan yemek nasıl kurtarılır? İşte 3 pratik yöntem

Tuzu fazla kaçan yemek nasıl kurtarılır? diye merak ediyorsanız sizlerle pratik bir yöntemi paylaşacağız. Peki çok tuzlu yemeğin tuzu nasıl alınır? İşte püf noktası...

Tuzu fazla gelen yemeği kurtarmak için yapmanız gereken 3 pratik yöntem var. İşte yemeğin tuzunu azaltmak için yapmanız gerekenler... 

HAFİF TUZLU İSE: ŞEKER EKLEYİN

Yemeğiniz hafif tuzluysa, içine 1-2 adet kesme şeker eklemek işe yarar. Şeker, tuzun keskin tadını dengeleyerek lezzeti yumuşatır.

ORTA DERECEDE TUZLU İSE: PATATES KULLANIN

Orta derecede tuzlu bir yemeğin tuzunu düzeltmek için patatesi dörde bölüp yemeğinizle birlikte kaynatın. Patates, fazla tuzu emer ve yemeğinize lezzet katar. Daha sonra patatesi çıkararak servis yapabilirsiniz.

FAZLA TUZLU İSE: PATATES VE KIZARMIŞ EKMEK KULLANIN

Eğer yemeğiniz fazla tuzluysa, yemeğe hem patates koyun hem de suyun bir kısmını kızarmış ekmekle dışarı alın. Patates fazla tuzu emerken, kızarmış ekmek de lezzetin dengelenmesine yardımcı olur.

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?