Yumurta beyazı ile neler yapılabilir? Nasıl değerlendirilir?

Pasta tarifler, çorba terbiyesi, poğaça süslemesi gibi tariflerde genel olarak yumurta sarısını kullanıp, beyazını kullanmamak gerektiği söylenmektedir. Peki yumurta beyazı ile neler yapılabilir?

Yumurtanın sarısı tariflerde kullanıldıktan sonra, beyazı ileride kullanılmak için bir kapta biriktirilebilir. Ağzı kapalı bir kapta biriktirilen yumurtanın beyazı, yakın zamanda kullanılmayacak ise buzlukta da dondurularak saklanabilir. Bu yumurta beyazları, gerekli olduğu zaman pasta, poğaça gibi tariflerde kullanılmak üzere buzluktan çıkartılır ve kısa sürede eridiği için rahatlıkla kullanılabilir. 

YUMURTANIN BEYAZI NERELERDE KULLANILABİLİR? 

  • Yumurtanın beyazı kullanılarak hazırlanmış cilt maskeleri düzenli kullanıldığı takdirde cildin siyah noktalardan, aknelerden temizlenerek daha pürüzsüz, parlak ve sağlıklı görünmesine neden olur.
  • Yurtdışında yapılan araştırmalarda, yumurtanın sağlıklı zayıflama için en faydalı besinler arasında yer aldığı gözlemlenmiştir. Yumurta beyazının zayıflama üzerindeki en önemli etkisi içeriğindeki yoğun protein sebebi ile tok hissedilme süresini uzatmasıdır.
  • Yumurta beyazının her öğün için ayrı tavsiyeleri bulunmaktadır. Sabahları kahvaltıda tüketilen yumurta beyazı, kahvaltıdan sonra tüketilen yeme miktarını 36 saat süreyle azaltmaktadır. Aynı zamanda kahvaltıda tüketilen yumurtanın beyazı, öğle yemeğinde alınacak kalori miktarını 140 kalori civarında azaltmaktadır. 

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?