Yumurta haşlarken bu yöntemle çatlamasını önleyebilirsiniz

Kahvaltılık yumurtalar kırılmadan ya da çatlamadan nasıl haşlanır? İşte yanıtı…

Yumurtaların haşlanırken çatlama nedeni sıcaklık değişimidir. Çoğu insan, yumurtaları buzdolabından çıkarır ve hemen kaynar suya koyar. Fakat bu bir hatadır. Biraz ısınmaları için önceden buzdolabından çıkarmak gerek.

HAŞLANIRKEN YUMURTANIN ÇATLAMASI NASIL ENGELLENİR?

Yumurtalarınızı pişirirken çatlamalarını önlemek için suya bir yemek kaşığı sirke, limon suyu veya sitrik asit eklemek gerekir. pH'ları nedeniyle kabuğu biraz yumuşatarak daha esnek hale gelecektir. Bu da kolayca kırılmasını önleyecektir.

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?