Soros: 'Türkiye'nin en iyi ihraç malı; askeridir'

Türkiye, 1950’de Kore’ye ilk asker ihracını 4.500 insanımızı yollayarak gerçekleştirdi. Türk Askeri orada 767 şehit verirken, 2111 kişi de gazi oldu. Dönemin Amerikan Dışişleri Bakanı Dulles, “Bir Türk askeri bize 23 sente mal oluyor” demişti. Çünkü o dönemde basılan kırmızı renkli dolarlar, gerçek doların sekizde biri değerinde idi. Ve sadece Türk askerine veriliyordu. Ve 4.500 Türk askerinin maliyeti ‘1.035’ dolar ediyordu. Bu NATO’ya girebilmenin bedeliydi.

ABD’li ünlü finans spekülatörü Soros “Türkiye’nin en iyi ihraç malı; askeridir” sözleri ile işte bunu anımsatıyordu. Çünkü Türk Askeri 60 yıldır bu görevi ifa ediyor. Türkiye bugün ‘Türkî Cumhuriyetler’deki birçok ordunun eğitim hizmetlerini veriyor.

Büyük Ortadoğu Projesi’ne (BOP) eşbaşkanlık görevini sürdüren Türkiye, bu projenin suya düşmesiyle oluşturulan Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nde de (GOP) en önemli ‘ihraç değeri’ ile hazır kıta bekliyor.

Hollande: İstikamet Afrika!
22 yıllık aradan sonra Türkiye’yi ziyaret eden ilk Fransız Başkanı Hollande’ı basınımız özel yaşamı üzerinden görmeyi tercih etti.
Türkiye’nin Afganistan’da 2 bin civarında askeri gücü bulunuyor. Bu sayı Batılı güçlerin bölgeden çekilmesine bağlı olarak artabilir.
Fransa, Orta Afrika Cumhuriyetinde, Amerika ve Avrupa adına bir işgal sürdürüyor. Fransa, Orta Afrika Cumhuriye’tinde 1.600 askeri mevcudiyetine 400 asker daha gönderiyor.
İşgalin maliyetini Fransa kendi iç kamuoyuna açıklamakta zorlanıyor. Ve daha ucuz maliyeti olan askeri güce, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ihtiyaç duyuluyor. Talebin asıl sahibi ABD ve onun adına AB mektubunu Fransa Başkanı Hollande geçen haftaki Türkiye ziyaretinde getirdi.

Türkiye’nin Zayıf Karnı
“Dış siyasette dostluk yoktur, ülke çıkarları vardır”… Peki, Türkiye’nin çıkarı nedir? Ekonomik olarak sorunun yanıtı: koca bir sıfır! Siyasi olarak ise; ABD’nin desteği için her şeye razı bir Türkiye Hükümeti var ortada. Ve bu durumun sonucu olarak, Afrika’da Mehmetçik’in kanı isteniyor.

Türkiye’nin Sabıka Kaydı
FAFT, Türkiye’yi ‘kara para aklamak’ suçlamasıyla, 12-14 Şubat’ta Paris’te değerlendirmeye aldı. Türkiye 2011’den bu yana, 3 yıldır ‘Koyu Gri Liste’deydi. Uluslararası şirketlerin zarar etme olasılığı olmasa, ‘Kara Liste’ye alınmamız işten bile değildi! Tanzanya ve Kenya, içinde bulunduğumuz ‘Koyu Gri Liste’den kurtulurken, biz kaldığımız için sevindik.

FATF terminolojisinde, belirlenmiş suç kategorileri şöyle:
 
-Organize Suç Gruplarına Katılma ve Şantaj,
-Terörizmin Finansmanı ve Terörizm,
-İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığı,
-Çocukların Cinsel İstismarını da İçeren Cinsel Sömürü,
-Uyuşturucu ve Psikotrop Madde Kaçakçılığı,
-Silah Kaçakçılığı,
-Çalıntı ve Diğer Mal Kaçakçılığı,
-Yolsuzluk ve Rüşvet,
-Dolandırıcılık,
-Kalpazanlık,
-Ürün Taklidi ve Korsan Üretim,
-Çevreye Karşı Suç İşleme,
-Cinayet, Ağır Yaralama,
-Çocuk Kaçırma, Yasadışı Alıkoyma ve Rehin Alma,
-Soygun ve Hırsızlık,
-Kaçakçılık,
-Gasp,
-Sahtecilik,
-Korsanlık,
-Menkul Kıymet Borsasında İçerden Öğrenenlerin Ticareti ve Piyasa Manipülasyonu.
 
Bilal Erdoğan
Bilal Erdoğan’ın kayınbabası Orhan Uzuner’in iştiraki Betra AŞ’ye pazar yaratmak için TCDD’nin travers fabrikalarının 9 yıl kapalı tutulduğu ve bir dizi usulsüzlükle ihaleler verildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak, bugün SOKAK TV’de saat 10:00’da, CHP Kriz Masası Başkanı Aykut Erdoğdu ticarethane gibi kullanılan bir Türkiye hikayesi anlatacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar