Beşiktaş'tan gidiyor

Beşiktaş'tan gidiyor

Beşiktaş, geçen sezonun başında Liverpool'dan iki yıllığına kiraladığı Loris Karius ile sezon sonunda yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Yüksek maliyetli oyuncuları elden çıkarmayı planlayan siyah beyazlı yönetim, Liverpool ile yapılan anlaşma gereği sezon sonunda Alman kalecinin bonservisini 8 milyon Euro karşılığında alma hakkına sahip. Bu denli yüksek bir transfer bütçesi bulunmayan siyah beyazlı kulüp, sezon sonunda Karius’a veda edecek ve teknik direktör Sergen Yalçın’ın raporu doğrultusunda yeni bir kaleci olacak.

Siyah beyazlıların transfer listesinde Karius'un yerine şu an an dört alternatif bulunuyor.

İlk seçenek, kulüp scout’larının uzun süredir takip ettikleri 24 yaşındaki Alman kaleci Timon Wellenreuther. Hollanda Süper Ligi ekiplerinden Willem II Tilburg’da oynayan ve ligin ilk yarısının en iyi kalecisi seçilen Wellenreuther için sezon sonunda teklif götürülecek. Genç kalecinin kulübüyle olan sözleşmesi 2020 Mayıs ayı sonunda sona eriyor.

Diğer adaylar ise Başakşehir’de iki sezondur şans bulamayan eski milli kaleci Volkan Babacan, Belçika ekibi Royal Antwerp’ten milli eldiven Sinan Bolat ve TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor’un kalesini koruyan 26 yaşındaki Alperen Uysal.