Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üyelikte 25. yıl töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üyelikte 25. yıl töreni

Fenerbahçe spor kulübü üyeliğinde 25 yılını dolduran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a törenle plaket verildi.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ekim Ayı Olağan Toplantısı’na kongre üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak Yüksek Divan Kurulu üyeliğine geçişini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ve Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

Yüksek Divan Kurulu toplantısına katılmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Sayın Başkan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nun kıymetli üyeleri sizleri selamlıyorum. Fenerbahçemizin son Divan Kurulu toplantısı sebebiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Ülkemiz sporunun lokomotifi olmuş bir kulübüdür. Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen tüm branşlarda faliyet gösteren Stadı'nı yenilemekten lisanslı ürün satışına, üye sayısına kadar pek çok alanda öncü ve lider olan Fenerbahçe'ye yakışan buydu ve bunu da gerçekleştirmiştir. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da 8 sporcusu ile Milli forma altında yarışıyor. Ne dışarıdan gelen ne de içeriden gelen düşmanlar hizmet etmelerini engelleyememiştir."

"İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla Fenerbahçe yoluna devam edecektir. Değerli arkadaşlar takım tutmak tam manasıyla gönül işidir. İnsan çıkarı için görüntüsünü mesleğini siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir ama yapacağı tek şey takım değiştirmektir. Bizim gönlümüze çocukluk ve gençlik yıllarımızda düştü. Amatörden profesyonelliğe doğru giden futbol hayatımıza, siyasi çalışmalarımızın yoğunluğu sebebiyle ara vermek durumunda kaldık. Ekranda da izledik. Rahmetli babam, bu yola devam etmeme müsaade etmedi. Okumamı istedi."

"Sahanın içinde olmasak da spor ve futbol ile irtibatımız hep oldu. İBB Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı sürecim boyunca bütün kulüplere eşit davranmaya çalıştım. Fenerbahçe'nin gönül dünyamızdaki yeri hep en üstte kaldı. Atalarımızın dediği gibi gönül ferman dinlemiyor. Bugün biz de kongre üyeliğimizde 25. yılımızı doldurarak Yüksek Divan Kurulu Üyeliğine geçmeye hak kazanmış bulunuyoruz. Bu herkesin hayali olan bir durumdur. En çok normal üyeye sahip olan kulüp Fenerbahçe..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören münasebetiyle Fenerbahçe Kulübü'nün özel anı defterini de imzaladı.