Hamit Altıntop: Çalışmayı sevmiyoruz, gece yatmıyor, sabah kalkmıyoruz

Hamit Altıntop: Çalışmayı sevmiyoruz, gece yatmıyor, sabah kalkmıyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, beIN Sports'a önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de futbol ve spora yaklaşımın farklı olduğuna değinen Hamit Altıntop, "İş başa geldiği zaman ihmalkar bir milletiz. Çalışmayı çok sevmiyoruz, gece yatmıyoruz sabah kalkmıyoruz, öyle bir gerçek var. Kötü anlamda söylemek istemiyorum ben bunu ama bir tek gece 02.00'ye kadar spor programı Türkiye'de var." dedi. Öncelikli sorumluluğun çocuklara değer vermek olduğunu söyleyen Altıntop, ''bence ilk önce çocuklarımıza değer vermek. Futbol oynamak isteyen çocuklara, futbol oynama imkanı vermeliyiz. Çocuklarda sonuçlardan ziyade eğitime önem vermeliyiz. En büyük sıkıntımız iletişim problemi. Bir araya gelip doğru konuları doğru bir dille konuşmamız gerekiyor. Bir araya gelip doğru konuları, doğru bir dille konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Bunu başarabilirsek, çözüm var. Önce aynı masaya oturup hedefi belirlemek lazım. Hedef: Türkiye futbolunu iyi bir yere getirmek. Biz Federasyon olarak, Van'da 10 yaşındaki bir çocuk futbol oynamak istiyorsa onun sorumlusu bizleriz." açıklamasını yaptı.

Bilgi aktarımını doğru yapmalıyız

"Bizim kumaşımız iyi, karakterimiz düzgün ama doğru bilgi aktarımı yapmamız gerekiyor. Doğru metodlarla çalışmamız gerekiyor. Bana hiç kimse nasıl röportaj vereceğimi anlatmadı. Ama genç arkadaşlarımıza biz kendi tecrübelerimizde bir şeyler katabiliriz, kendilerini doğru ifade etme şekillerini öğretebiliriz. Hepsinin iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Sadece A Takımda oynayanlar için de konuşmuyorum. Sadece futbolu düşünen ve onun peşinde olan gençlerimiz de var. Gençlerimize yardımcı olacağız. Futbol her şey değil, ama futbol her şey olabilir." söylemleriyle, bilgi aktarımının öenmini vırgılayan tecrübeli futbol adamı, hoca eğitimini de değer vereceklerini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti;

"Kulüplerde daha fazla profesyonel görev almalı. Gelir ve giderleri kontrol edecek, onları sağlıklı bir seviyede tutacak kişilere de ihtiyaç var. Altyapı hocalarını denetlememiz gerekiyor. Yaptırdığı idman şekli çocuklar için faydalı mı değil mi, bunlara bakmak gerekiyor. O da bir insan, onun da eksikleri veya yanlışları olabilir. Federasyon olarak hoca eğitimine değer vereceğiz, daha zor şartlar olacak. Örnek vermek gerekirse herkesi trafiğe değil, hak edeni trafiğe çıkaracağız çünkü bu hocalar Türk futbolunu temsil edecek. Federasyonun en büyük avantajı, uluslararası olması. Yetiştireceğimiz hocaları İngiltere'ye, Almanya'ya kulüplere gönderebiliriz. Eğitimine önem vermek istiyoruz, sonuç odaklı değiliz."

Avrupa ve Dünya şampiyonu olabiliriz

Milli Takımların Uluslararası arenadaki şansını da değerlendiren Hamit Altıntop, "Ben diyorum ki, burada çok fazla yetenek var ve insanımız güzel, topraklarımız güzel. Bayrağımız daha yükseğe dalgalanmalı ve futbolcumuz daha sağlıklı olmalı. Evet, iyi futbolcularımız var ama hangisi sağlıklı zihne sahip? Dünyada futbolcularda bir baskı var, her gün bir performans göstermesi lazım, hafta sonu iyi bir sonuç alması lazım. Çoğu depresyonda. Bizim buna engel olmamız lazım. Doğru yöntemle Avrupa ve Dünya şampiyonu da olabiliriz." değerlendirmelerinde bulundu.

Schalke 04, Bayern Münich, Real Madrid ve Galatasaray gibi önemli takımlarda top koşturan, Türkiye A Milli Takımında 84 kez forma giyen Hamit Altıntop, futbolu bırakmasının ardından TFF'de görev almaya başladı.