Hem tekvandoda hem de LGS'de zirvedeler

Hem tekvandoda hem de LGS'de zirvedeler

İzmir'de astım bronşit hastalığını yenmek için tekvandoya başlayan 17 yaşındaki ikiz kardeşler Zeynel Fırat Tanrıverdi ve Deniz Tanrıverdi, hem liselere giriş sınavında (LGS) hem de tatamide son derece başarılılar.

İkiz tekvandocular Demirören Haber Ajansı'na (DHA) verdiği özel röportajda spor ve eğitim hayatlarıyla ilgili hedeflerini anlattı. Çocukken astım bronşit teşhisi konulan ikizler Zeynel Fırat Tanrıverdi ve Deniz Tanrıverdi, hastalığı yenmek için öneri üzerine 7 yaşında tekvandoya başladı. Tekvandoda yetenekli ve başarılı oldukları görülen ikizler, çeşitli turnuvalara katıldı. Zeynel Fırat ve Deniz, bu turnuvalarda çok sayıda madalya kazandı. Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan ikiz sporcuların şimdiki hedefi olimpiyatlarda yarışabilmek.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını ara vermeden sürdüren Tanrıverdi kardeşler, Ankara'da düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Şampiyonada 51 kiloda Zeynel Fırat, 55 kiloda da Deniz birincilik kürsüsüne çıktı. Kendilerine olimpiyat şampiyonluğu hedefi koyan Zeynel Fırat ve Deniz Tanrıverdi kardeşler, sporla eğitim hayatını birlikte götürerek, LGS'de de derece yaptı.

"SPORLA DERS BİR ARADA YÜRÜYEBİLİYOR"
LGS'de Deniz Tanrıverdi tüm sorulara doğru yanıt verirken, Zeynel Fırat Tanrıverdi ise sadece 1 yanlış yaptı. Sporla eğitim hayatını bir arada yürüttüklerini ve başarılı olduklarını vurgulayan Deniz Tanrıverdi, "Sporla eğitim hayatı bir arada gidiyor. Ben ve kardeşim bunun örneğiyiz. Ben sınavda full yaptım, hiç hata yapmadım" dedi.

Sınavda sadece 1 yanlış yapan Zeynel Fırat ise "Biz spor ve okulu bir arada yürütebildik. Spor, okuldan sonra bir stres atma kaynağı bizim için. Bize yararı var" diye konuştu.