Kanarya, A.G. Yeşilyurt'a nefes aldırmadı!

Kanarya, A.G. Yeşilyurt'a nefes aldırmadı!

Vestel Venus Sultanlar Ligi 14. Hafta karşılaşmalarında Fenerbahçe Opet deplasmanda çıkarttığı başarılı oyunuyla Atlas Global Yeşilyurt’u set vermeden 3-0 (7-25, 7-25, 16-25) mağlup etti.

Fenerbahçe Opet yaptığı 14 maçta Galatasaray ve Eczacıbaşı Vitra mağlubiyetlerinin dışında 12. Galibiyete imzasını attı. Puanını da 35’e yükseltti. Lider Vakıfbank ve 2. Sırada yer alan Eczacıbaşı Vitra’nın ardından üçüncü sırada yerini korudu. Yeşilyurt ise 7 galibiyetine karşılık 7. Kez mağlubiyet ile tanıştı. Fenerbahçe maçı ataktan 36, bloktan 7, servisten 12 ve rakip takım hatasından da aldığı 20 sayıyla kazandı. Karşılaşmanın en skorer sporcusu da 7 sayıyla Fenerbahçe Opet’in kaptanı Eda oldu.

FENERBAHÇE İLK SETİ FARKLI ALDI!

Maça iyi başlangıç yapan Fenerbahçe etkili servis ve smaçlarla bir anda skoru 11-6 lehine çevirdi. Teknik molayı da 6 sayı farkla 12-6 önde geçti. Teknik mola sonrası da takım haline harika bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Opet rakibine nefes aldırmadı. 19 dakika süren ilk seti 25-7 farklı aldı.

RAKİBİNE NEFES ALDIRMAYAN FENERBAHÇE 2. SETİ DE AYNI SKORLA ALDI!

İlk seti farklı kazanan Fener’in Melekleri ikinci sete de hızlı başladı. Üst üste aldığı sayılarla skorda da 5-0 öne geçti. Teknik molayı da 7 sayı farkla 12-5 önde kapadı. Takımın liberosu çok iyi manşetler aldı. Tecrübeli pasör Naz takımı çok iyi oynattı. Takımına da 6 sayı kazandırdı. Kaptan ve Eda, Mihajlovic, Bahar, Thampson ve Kelsey görevlerini başarıyla yaptı Fenerbahçe bu seti de aynı skorla 25-7 kazandı. Set skorunda da 2-0 öne geçti.

3. SETİ DE İKİNCİ KADROYLA KAZANAN FENERBAHÇE MAÇI DA KAZANDI!

İlk 2 seti almanın avantajı ile sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler üçüncü sete de iyi başladı. Skoru da 10-3 lehine çevirdi. Maça çıkan ilk kadronun yerine Fatma, Sıla, Ceren, Beliz, Ozay ve Dicle Nur’u alan Fenerbahçe bu setin de teknik molasını 12- 3 önde geçti. Sonraki sürelerde Yeşilyurt seti almak için büyük gayret gösterdiyse de, Fenerbahçe bu seti de 25-16 maçı da 3-0 kazandı.

Tayyar SÜMEN - YURT HABER