Koronavirüsü, Çin Milli Takımı'nı da vurdu

Koronavirüsü, Çin Milli Takımı'nı da vurdu

Olimpiyat elemelerinde mücadele edecek olan Çin Kadın Milli Futbol Takımı'nda Wuhan şehrinden hiçbir oyuncu yer bulmadı.

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkıp yayılan koronavirüs salgını, şimdiye kadar 16 farklı ülkede kendini gösterdi. Yetkliler virüsün yayılmasını engelleyebilmek için çalışmalarını sürdürse de spor dünyası bu salgından etkilenmeye devam ediyor. 

22 Şubat'ta başlaması planlanan Çin Süper Ligi 2020 sezonu Çin Futbol Federasyonu tarafından süresiz olarak ertelendi. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları kadın futbol elemeleri de önce Wuhan'dan Nanjing'e taşındı ardından eleme maçlarının Çin yerine Sidney'de oynanması kararı alındı.

Çin Futbol Federasyonu, eleme maçlarında ter dökecek aday kadroyu açıklarken 21 kişilik futbolcu listesinde başta yıldız futbolcu Wang Shuang olmak üzere Wuhan kentinden hiçbir futbolcu yer alamadı. Çin kafilesinin Sidney yolcuğulu öncesi detaylı sağlık taramalarından geçtiği ve testlerin tamamının negatif çıktığı belirtilmiş olmasına rağmen kafilenin 5 Şubat tarihine kadar Brisbane'deki bir otelde karantinada olacağı belirtildi.