Trabzonspor'dan muhteşem dönüş

Trabzonspor'dan muhteşem dönüş

Trabzonspor, sahasında geriye düştüğü maçta Çaykur Rizespor'u 5-2 yendi.

Süper Lig'in 24. haftası, Karadeniz Derbisi'ne sahne oldu. Trabzonspor, sahasında ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı maçta Çaykur Rizespor'u 5-2 mağlup etti.

Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri 65'te Manuel da Costa, 71'de Caleb Ekuban, 77'de Jose Sosa (penaltı), 86'da Anthony Nwakaeme ve 90+8'de Badou Ndiaye kaydetti. Çaykur Rizespor'un gollerini 36'da Dario Melnjak ve 90+6'da Milan Skoda (penaltı) attı. Evsahibi ekipte John Obi Mikel, 90+6'da çift sarıdan kırmızı kart gördü.

Ligde oynadığı son 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alan teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetimindeki Trabzonspor, puanını 48'e çıkardı.Bir maçı eksik olan bordo-mavililer, henüz bu hafta karşılaşmasını oynamayan 46 puanlı Medipol Başakşehir'in önünde liderliğe yükseldi.

Ligde üst üste 4. yenilgisini alan teknik direktör İsmail Kartal'ın çalıştırdığı Çaykur Rizespor ise 24 puanda kaldı. Öte yandan Trabzonspor'da teknik direktör Hüseyin Çimşir'in cezası nedeniyle yardımcı antrenör Muzaffer Bilazer teknik sorumlu olarak görev yaptı.