Tayyip’in üniversite diploması yok

Nisan 2014 tarihinde Tayyip’in diploma skandalı patlıyor, Yusuf Halaçoğlu’nun Tayyip’in dört yıllık fakülte mezunu olmadığını açıklamasının ardından, ortalık karışıyordu.

13.05.2014 tarihinde Yalçın Küçük, ODA TV’de; “Erdoğan yine Cumhurbaşkanı olamaz: yetersizdir” diyordu…

26 Eylül 2015 günü Tayyip’in 1994’de Noter onaylı diplomasını Facebook ve Twitter’deki sayfalarımda yayınlamış ve “bir üniversite nasıl iki ayrı diploma verir” diye sormuştum. 27.09.2015 tarihinde ODA TV ’ise bu konuda şunları yazmıştı:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hayatıyla ilgili yazdığı kitaplarla adından söz ettiren Ergün Poyraz, Erdoğan'a ait olduğu üniversite diplomasının aslını yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatıyla ilgili yazdığı kitaplarla adından söz ettiren Ergün Poyraz, Erdoğan'a ait olduğunu üniversite diplomasının aslını yayınladı. Elindeki diplomanın 1994 tarihinde noterden tasdik edildiğini söyleyen Poyraz, yakın dönemde üniversitenin yayınladığı diplomadan farklı bir diploma olduğunu söyledi.

Poyraz'ın iddiasına göre birbirinden farklı her iki diploma da sahte ve bu durumda Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının düşmesi gerekiyor. Zira, Cumhurbaşkanları 4 yıllık fakülte mezunu olmak zorunda.

Sosyal medya hesabından "bundan bir süre önce Yusuf Halaçoğlu, Tayyip'in tahsil durumu ile ilgili bir mezuniyet belgesi yayınlamış ve eğitiminin CB olmaya yetmeyeceğini söylemişti. Üniversite de aşağıda renkli olan diplomayı yayınlamıştı. Ne garip ki, üniversite Tayyip'e diploma verdim dediği tarihten bir yıl sonra kurulmuştu" diyen Poyraz, "şimdi Tayyip'in 1994 yılında noterden tasdik ettirdiği ve ortaya çıkaramadığı diplomayı da yayınlıyorum" ifadelerini kullandı. Poyraz, 1994 yılında tasdik ettirildiğini söylediği o diplomayı da yayınladı.

Poyraz sözlerini şöyle sürdürdü: "İşin ilginci Tayyip'in üniversiteye gittim dediği yıllarda tam gün İETT'de çalışıyor olması sigorta sicili öyle diyor. Ayrıca MSP Gençlik Kollarında görevli, Emine ile evli, çocukları oluyor... Daha garibi askerde olduğu ilk 15-20 günde de Coşkun Sucuk da çalışıyor görünmesi... Neyse dünyada bir ilk olan bir üniversitenin aynı kişiye iki ayrı diploma vermesine tanık olalım."

Poyraz'ın iddiasına göre birbirinden farklı her iki diploma da sahte ve bu durumda Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının düşmesi gerekiyor. Zira, Cumhurbaşkanları 4 yıllık fakülte mezunu olmak zorunda.

Tayyip’in üniversiteden ne bir okul arkadaşı ortaya çıkıyor, ne bir okul resmi, ne de okul yıllığında kendiyle ilgili bilgiler yer almadığı görülüyordu.

Tayyip’le aynı okuldan aynı tarihte mezun olanların hiçbiri onu tanımıyordu.

Misal, Tayyip’in “bitirdim” dediği okuldan sınıf arkadaşı olması gereken CHP eski İlçe Başkanı Ömer Başoğlu onu tanımadığını söylüyor, yüksekokul hayatının olmayacağını belgeleriyle açıklıyor, müşterilerine kadar baskı uygulanıyor ve bir süre sonra evinde ölü bulunuyordu.

Tayyip’in “bitirdim” dediği üniversite yıllığında da esamisi okunmuyordu. Oysa; yıllıkta “hiçbir arkadaşımızı dışarıda bırakmadık” deniyordu.

Meclis’te Tayyip’in diploması için Milli Savunma Bakanlığı, İçişler Bakanlığı dahil onlarca yere yazı yazılıyor ancak hiçbiri diplomayı çıkaramıyordu.

Ne garip ki, diploma olayına el koyan CHP milletvekilleri bir dönem sonra bir daha aday yapılmıyorlardı.

Marmara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, MHP'li Halaçoğlu'nun Erdoğan ile ilgili '4 yıllık üniversite bitirmediği için Cumhurbaşkanı olamaz' iddialarına ancak şaibeli imzasız mühürsüz bir diploma örneğiyle cevap veriyordu.

Halaçoğlu ise belgelerde ilginç bir detay yakalıyordu. Halaçoğlu, Tayyip’in 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu söyleyen Marmara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Zafer Gül’e, Twitter hesabından paylaştığı ve Tayyip tarafından bir dönem kullanılan geçici mezuniyet belgesi ve diploma ile yanıt veriyordu.

Bir süre sonra mezuniyet Belgesinin sahte olduğu, ortaya çıkıyordu.

Rektörün yayınladığı imzasız duplikita da ki üniversite, 1982 yılında öğrenime başlamış, ne garip ki; Tayyip 1981 yılında mezun olmuştu.

Elime Tayyip’in İmam Hatip’deki kütüğü geçti; kütüğe göre Eyüp lisesine fark imtihanlarını vererek geçtiği de doğru değildi…

AİHM’de Tayyip’in diploma meselesi görülüyor…

7den 70’e herkes kulağı oraya vermiş, kendince davaya katkıda bulunuyor…

Ne garip ki, davaya kör, sağı ve şaşı bakanlar “Tayyip’i düşüreceğiz” diyen, parti başkanları baro başkanları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yöneticileri…

Hep söylüyorum, bunlar Tayyip’in kadrolu muhalifleri mi?

Hatırlayın, yakın zamanda Tayyip’in diplomasını görmeden onaylayan Noter ceza yedi.

Tayyip bana dava açtı.

100 bin TL istiyor...

Memleketin tüm zenginliklerini bitirdiler.

Umutları benden alacaklarını hayal ettikleri paraya geldi.

Ama bende o para yok.

İmam Hatip mezunu ama "fark derslerini verdim. Eyüp Lisesi'ni bitirdim" diyor.
Vallahi doğru değil.

Üstelik İmam Hatip’te “Arapça ve Kur’an derslerinden ikmale kalmış. Birinci ikmal’de verememiş, sene sonunda da, kurul kararı ile geçirmişler yani Allah rızası için. Sorsan en büyük hafız!

Şimdi size iki belge sunuyorum. Bu belgeler bende olmasına rağmen makama duyuduğum saygıdan, kendilerine değil bu güne kadar açıklamadım.

Kendileri istedi. 100 bin TL alacaklar ya!..

Birinci belge İmam Hatip kütüğünden alınma okul bilgileri görüldüğü gibi İmam Hatip'ten başka bir okula gitmemiş.

Gitseydi; 2. belgedeki gibi gittiği yer yazardı.

Kendi ceza davası açamadı. Bir savcıya açtırdılar; mahkeme ne Eyüp Lisesi'ne, ne Gittim dediği üniversiteye bir şey sormadı.

Askerlik şubesi dahil hiç bir kurumada...

Ülkede tek adam ama Üniversiteyi kazandığı sonuç belgesini çıkaramıyor. Eyüp Lisesi kayıtlarını açıklayamıyor.

Dedim ya; Üniversiteden bir tek arkadaş gösteremiyor...

Üniversite hayatı ve diploması yok.

Kalkmış, beni dava etmiş. Benden 100 milyar istiyor. İnsan Allah'tan korkar, bu zamana kadar Avukatı dilekçesinde bilinen yalanlara sarılmış. 1974 'de üniversiteyi kazanmış demiş ama belge yok.

İmzasız mühürsüz duplikata'ya sığınmış...

Noter tastikli diplomaları es geçmiş.

Kitabın her sayfasında alay ettiğimi hakaret ettiğimi söylemiş, ama yazdığım; Eyüp Lisesi’ne gitmedi. Bu konuda doğruyu söylemiyor dediğim yerleri ve Arapça ve Kur’an dan Allah rızası için geçirmişler sözlerimi görmezden gelmiş.

Avukatı bile hangi okulu bitirdiğini bilmiyor; dilekçesinde İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi diyor.

Oysa öyle bir okul yok. Hiçbir zamanda olmadı.

Avukat dilekçeyi yazarken sahte diplomaya baksaydı, ya da duplikataya orada “Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” yazdığını görürdü.

Kısaca dostlar, diploma yok. Diplomayı kanıtlayacak bir tek belge yok

4 yıl 8 ay hapis cezası var.

Birde Tayyip'i,n benden alma hayali 100 milyar lira.

Nede olsa hakimler aksi karar vermiyor, "alay ettin" diyerek bana 4 yıl 8 ay ceza verenler, benim helal paramı Tayyip'e de verirler.

Ne diyeyim; haram zehir zıkkım olsun...

Allah; çoluğundan çocuğundan, torunlarından çıkarsın..

Önceki ve Sonraki Yazılar