Pervin Buldan: 'Demirtaş sağlık sorununu arkadaşlarımız ile paylaşmadı'

Pervin Buldan: 'Demirtaş sağlık sorununu arkadaşlarımız ile paylaşmadı'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervib Buldan Demirtaş'ın sağlık duruma ilişkin yaptığı açıklamada "Demirtaş, yaşadığı sağlık problemini cezaevine giden arkadaşlarımızla ve avukatlarla paylaşmamıştır. Hukuksuzca cezaevinde tutulan Demirtaş, Yüksekdağ ve tutuklu tüm milletvekili, belediye eş başkanı arkadaşlarımız ve yine hasta tutsaklar derhal tahliye edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Buldan, Geçen günlerde öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın 23 kez şikayette bulunduğunu hatırlatarak "Muhalif herkesi aldığı nefese kadar takip eden yargı adım adım yaklaşan kadın cinayetlerine takipsizlik kararı veriyor" dedi. Kadın cinayetlerinin devletin, iktidarın ve yargının sorumluluğunda olduğunu ifade eden Buldan, şunları kaydetti:

"10 kişi Kızılay'da toplansa zanlıları protesto etse etrafını polis sarar. Ama bir kadın 'Tehdit ediliyorum, öldürüleceğim' diye feryat ettiğinde yargı ve devlet görmezden gelir. Yargı iktidarın işlerini takip etmekten, kadın cinayetlerini takip etmeye fırsat bulamıyor. Kadın cinayetleri devletin, iktidarın ve yargının sorumluluğundadır. Kadınları koruması getiren İçişleri Bakanlığı görevini yerine getirmemektedir."

Buldan, sözlerinin devamında bir süredir Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna da değindi:

"Demirtaş, yaşadığı sağlık problemini cezaevine giden arkadaşlarımızla ve avukatlarla paylaşmamıştır. Hukuksuzca cezaevinde tutulan Demirtaş, Yüksekdağ ve tutuklu tüm milletvekili, belediye eş başkanı arkadaşlarımız ve yine hasta tutsaklar derhal tahliye edilmelidir."