'Türkiye'nin kendi yolunu çizmesi ABD'yi endişelendiriyor'

'Türkiye'nin kendi yolunu çizmesi ABD'yi endişelendiriyor'

Sputnik yazarı Kirill Bakeyev, Türkiye'nin Rusya ile S-400 füze savunma sistemleri sözleşmesi imzalayarak kendi yolunu çizmesinin ABD'yi endişelendirdiğini belirtti.

Türkiye ve Rusya'nın imzaladığı tarihi sözleşmeye ABD'nin gösterdiği tepkiyi analiz eden Bakeyev, S-400'lerle birlikte Türkiye'nin daha bağımsız olacağını ve bu durumun ABD'yi rahatsız ettiğini yazdı.

'ABD, NÜFUZ ALANI İÇİNDE RAKİP KABUL EDEMEZ'

Ankara'ya konuyla ilgili endişelerini ilettiklerini açıklayan ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Türkiye'yi bölgedeki tüm tehditlere karşı savunmak için en iyi seçeneğin NATO sistemleriyle bir arada çalışabilecek füze savunma sistemi olduğunu belirtmesini yorumlayan Bakeyev, "ABD'lilere göre tek bir silah lideri olabilir, o da ABD'dir. ABD'den daha üstün olsalar bile rakipler kabul edilemez. Özellikle de, ABD'nin nüfuz alanında" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasında "S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz. Biz de bütün güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız" demişti.