1 kaşık makineye eklemek yetiyor - Siyah kıyafetleri parlatma tekniği

1 kaşık makineye eklemek yetiyor - Siyah kıyafetleri parlatma tekniği

Zamanla solan siyah kıyafetler bu pratik yöntemle ilk günkü gibi simsiyah kalacak ve daha parlak olacak. İşte o temizlik sırrı

Zamanla solan siyah kıyafetler, herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Ancak, bu pratik yöntemle artık ilk günkü gibi simsiyah kalacaklar. Siyah kıyafetlerin solması, renklerin zamanla solması gibi doğal bir süreçtir. Güneş ışığı, deterjanlar ve hatta terleme gibi faktörler, kıyafetlerin renginin solmasına neden olabilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü bu sorunu çözmek için etkili bir yöntem bulunmaktadır.

SİYAH KIYAFETLER NASIL SOLMADAN YIKANIR?

Siyah kıyafetlerin solmaması için, yıkama suyunun sıcaklığını olabildiğince düşük tutmalısınız. Ayrıca, tüm siyah kıyafetlerinizi ters çevirerek yıkamalısınız.

Siyah kıyafetleri yıkarken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise, yıkama sırasında farklı bir renkte kıyafet bulunmamasıdır.

woman-5625337-1280.jpg

BİR YEMEK KAŞIĞI TUZ

Siyahın kömür karası kalmasını sağlamak için, deterjan koyduğunuz yere bir yemek kaşığı tuz ekleyin.

Tuz, kumaştaki siyah rengi daha canlı gösterir, solmasını ve yıpranmasını engeller. Bu basit ama etkili çözüm, kıyafetlerinizin yıkanması sonrasında bile renklerinin canlılığını korumasına yardımcı olur.

Kaynak: Kamusonhaber.com, Yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler