35 yıllık ustası puf puf kabaran köftenin sırrını açıkladı! Köfte asla sönmüyor

35 yıllık ustası puf puf kabaran köftenin sırrını açıkladı! Köfte asla sönmüyor

Köfte pişirirken aklınızda bulunması gereken incelikler

Puf puf kabarmış, içi sulu dışı pofuduk köfteler, evde yapılan birçok tarif arasında yer alır. Bu tariflerin arasında sodalı veya karbonatlı yöntemler bulunmasına rağmen, 35 yıllık deneyime sahip ustamız Halit Usta'nın özel tarifiyle tanışmaya hazır olun. Usta, puf puf kabaran köfte yapmak için sodaya veya karbonata gerek olmadığını belirtiyor. Onun eşsiz tarifine göre, yarım limon kabuğu rendesi puf puf kabaran köfteler için yeterli olacaktır. Bu özel tarif, lezzetli ve kabarık köftelerin sırrını ortaya çıkarıyor. Evde puf puf kabaran köfteler yapmak isteyen herkes için ustamızın değerli önerisiyle lezzetli bir deneyim sunuyoruz.

300 gram kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

1. Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, limon kabuğu rendesi, galeta unu, rendelenmiş soğan, baharatlar ve tuzu alarak tüm malzemeler birbirine geçene kadar yoğurun.

 

Ne kadar iyi yoğurursanız, limon rendesi asitini salar ve köftenizin o kadar puf puf kabarmasını sağlar. 

2. Hazırladığınız köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin.
3. Buzdolabında dinlendikten sonra köfte harcından parçalar kopararak yuvarlayın. Köfte şeklini vermek için avucunuzla hafifçe bastırın.
3. Kızgın yağda köfteleri iyice kızartın. 

Bu aşamada kızgın yağa bir tatlı kaşığı un serpmek, köftelerinizin puf puf kabarmasını sağlayacaktır.

4. Köftelerin önünü ve arkasını iyice kızartın. 35 yıllık ustasından aldığımız puf puf kabaran köfte tarifimiz hazır. Afiyet olsun!

İlgili Haberler