55 yıllık sokak pilavcısı Ahmet ustanın pilava lezzet katan tüyosu! Lezzeti artıyor

55 yıllık sokak pilavcısı Ahmet ustanın pilava lezzet katan tüyosu! Lezzeti artıyor

Pilav pişirirken işinizi kolaylaştıracak tüyo. 55 yıllık sokak pilavcısı Ahmet Erdem Ramadan yaptığı paylaşımla pilava lezzet katan tüyoları verdi

Pilav pişirirken işinizi kolaylaştıracak tüyoları sizinle paylaşıyoruz. 55 yıllık sokak pilavcısı Ahmet Erdem Ramadan'ın yaptığı paylaşımlarla, pilavınızın lezzetini arttırabilirsiniz.

PİLAVI TAVUK SUYUYLA PİŞİRİN

Tavuk suyu, pilavın ana malzemelerinden biri olan pirincin lezzetini artırır. Pilavınızın daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca, tereyağı da pilavın lezzetini artıran bir diğer malzemedir. Tereyağı kullanarak pilavınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

PİLAVA LİMON SUYU EKLEYİN

Pilava limon suyu sıkmak da lezzet açısından oldukça önemlidir. Limon suyu, pilavın daha hafif ve ferah bir tat almasını sağlar. Pilavınıza limon suyu ekleyerek, daha lezzetli bir pilav yapabilirsiniz.

PİLAVI KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Pilavın pişirme süresi de önemli bir faktördür. Pilavı kısık ateşte pişirmek, pirincin daha iyi pişmesini sağlar ve pilavın daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, kısık ateşte pişirilen pilav daha kabarık ve yumuşak olur.

maxresdefault.jpg

Bu tüyoları uygulayarak, lezzetli bir pilav yapabilirsiniz. 

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç

  • 3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye

  • 1,5 çay kaşığı tuz

Pirinci yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir kenarda süzgecin içinde bekletin. 

Zeytinyağı ve tereyağını yayvan bir tencereye alın. Arpa şehriyeleri altın sarısı renk alana kadar kavurun. 

Süzülmüş pirinci ilave ederek kavurmaya başlayın. 

Tuzu ilave edin. 

Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra içerisine 3 su bardağı kaynar su ekleyin. 

Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte 3-4 dakika, daha sonra orta ateşte 3-4 dakika, en son da kısık ateşte tane tane olup, suyunu çeken kadar pişirin. 

Suyunu çekince ocaktan alın ve 20 dakika boyunca demlenmeye bırakın. 

Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifin ana kaynağı: Yemek.com - Fotoğraflar: Youtube.com- Derleme: yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler