Çöp diye atmıştık! Oysa 1 tanesini yutmak bile o derdi önlüyor...

Çöp diye atmıştık! Oysa 1 tanesini yutmak bile o derdi önlüyor...

Çöp diye atmıştık. Zeytin çekirdeğinin bilinmeyen etkisi! Genelde çöp diye atmıştık. Oysa zeytin çekirdeğini çöpe atmamak gerekiyormuş. Zeytin çekirdeği sayesinde bakın hangi sorun yok oluyor.. İşte zeytin çekirdeğiyle ilgili bilmeniz gerekenler.

Zeytin, dünyanın en faydalı yiyecekleri arasında yer alıyor. Zeytin kadar zeytin çekirdeğinin de çok faydalı olduğu ortaya çıktı.

Zeytin, dünyanın en çok tüketilen yiyecekleri arasında yer almaktadır. Yapılan bir çok araştırmada zeytinin önemine dikkat çekilmiştir. Özellikle siyah zeytin en faydalı zeytin türleri arasında yer alıyor. Zeytinin kendisi kadar çekirdeği de çok faydalı çıktı.

Mavikadin.com sitesinde yayınlanan bir içerikte; Zeytin çekirdeğiyle ilgili herkesin bilmesi gereken detaylar paylaşıldı. Bakın zeytin çekirdeği yutulursa ne işe yarıyor?

olives-4636996-1280.jpg

Halk arasında hemoroid, basur, mide hastalıkları gibi sağlık sorunlarına şifa bulmak için zeytin çekirdeği yutmak oldukça yaygındır, peki zeytin çekirdeği yutmanın faydaları ve zararları nelerdir? Zeytin çekirdeği yutulabilir mi? İşte doktorların bu konuda verdikleri bilgiler;

Zeytin Çekirdeği Yutulur mu?

Doktor Fevzi Özgönül zeytin çekirdeği yutulur mu? Sağlığa faydalı mı? Sorusuna şu cevabı verdi, “Nasıl badem, ceviz ve fındığı yiyor ve güçleniyorsak zeytinin çekirdeğini de yutarak mide yanmalarınızı azaltın, bağırsaklarınızı güçlendirip kabızlığınızı ortadan kaldırın. Zeytin çekirdeğinin kabızlığa karşı etkili olduğunu ve mide asitiyle zeytin çekirdeğinin fermente olacağını belirten Dr. Fevzi Özgönül, kendisinin de uzun zamandır her gün 3 tane zeytin çekirdeği yuttuğunu belirtti. Zeytinin her şeyini değerlendirmek gerektiğini söyleyen Dr. Fevzi Özgönül, zeytin çekirdeğinin vücutta emileceğini söyledi.

olive-2614000-1280.jpg

Zeytin çekirdeği yapısı bol selüloz içerdiği için serttir, çiğnenerek yenilmez fakat bu selülözik maddeyi, sindirim enzimleri ve mide asidi kolaylıkla eriterek içerdiği çok değerli ve bir zeytin ağacının gücünü barındıran özünü ortaya çıkarabilir.

Zeytin çekirdeğinin sahip olduğu bu özün mide yanması olan kişilerde mide iç yüzeyini güçlendirerek yanmaları azaltacağını kaydeden Dr. Fevzi Özgönül, şöyle konuştu: (Bağırsağın güçlenmesini sağlayarak kabızlık probleminde yardımcıdır.

Sindirim sistemini konu alan bir çok rahatsızlığı da giderdiği araştırmalarda tespit edilmiştir. Sabah kahvaltı sırasında yutulan 1-2 zeytin çekirdeği, en azından selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendirecek ve böylece selüloz içeren bir çok yiyeceğin de sindirimini kolaylaştıracaktır. Zeytin çekirdeğinin selülozik yapısını tamamıyla eriten enzimlerimiz ve mide asidimiz sayesinde zeytin çekirdeğini yuttuğunuz da korkmayın, bağırsaklarınız tıkanmaz, zeytin çekirdeğinin sivri uçları da size zarar vermez. Zeytin çekirdeğinin yutulması nedeni ile zarar görüldüğüne dair tıbbi bir araştırmaya ben rastlamadım. Bu nedenle bende yaklaşık 3 aydır haftada 3-4 gün - 2-3 zeytin çekirdeği yutuyorum. Yuttuğum tüm zeytin çekirdeklerinin de sindirim sistemimde eridiğini hissediyorum.”,

olives-2251260-1280.jpg

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ İLE NELER YAPILABİLİR?

Zeytin çekirdeği, faydalı özelliklere sahip bir malzemedir. İşte zeytin çekirdeğiyle yapabileceğiniz bazı şeyler:

- Doğal bir peeling yapmak için: Zeytin çekirdeklerini öğütün ve hindistan cevizi yağıyla karıştırın. Bu karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın ve ardından ılık suyla durulayın. Bu peeling, cildinizi ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olacaktır.

- Baharatlık olarak kullanmak için: Zeytin çekirdeklerini kurutun ve ardından baharat öğütücüsünden geçirin. Bu baharat, yemeklerinize lezzet katacaktır.

- Dekoratif amaçlar için kullanmak için: Zeytin çekirdeklerini bir süsleme kabına koyun ve evinizin dekorasyonunda kullanın. Özellikle doğal ve rustik bir görünüm isteyenler için ideal bir seçenektir.

- Yakacak olarak kullanmak için: Zeytin çekirdekleri, odun gibi yakarak ısınmak için kullanılabilir. Ancak, dikkatli olun ve uygun bir şekilde kullanın.

İlgili Haberler