Almanya'da polis, anne katili Türk'ün peşinde

Almanya'da polis, anne katili Türk'ün peşinde

Almanya'da psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen 32 yaşındaki Serdal Arık, annesini namaz kıldığı sırada bıçaklayarak öldürdü.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’ndeki Niederkassel kentinde, 32 yaşındaki Serdal Arık annesi Fatma Arık’ı (69) bıçakla öldürmek suçundan aranıyor. Polis Serdal Arık’ın fotoğrafını basına dağıtarak yakalanması için yardım istedi.
Verilen bilgiye göre, Serdal Arık, 7 Nisan Perşembe günü annesi oturma odasında sabah namazı kıldığı sırada bıçağı defalarca sapladı. Boynundan ve kalbinden darbe alan Fatma Arık olay yerinde can verdi. O sırada yatak odasında olan, olaylardan habersiz baba Arslan Arık saat 06.30′da uyandı.
Baba Arslan Arık koridorda oğlu Serdal Arık ile karşılaştı. Katil zanlısı Serdal Arık, babasına dışarı çıkacağını söyleyerek evden ayrıldı. Oturma odasına giden baba, eşinin kanlar içinde yerde yattığını görünce polise ve ambulansa haber verdi. Ancak sağlık ekipleri annenin olay yerinde öldüğünü tespit ettiler. Polis, katil zanlısı Serdal Arık’ı helikopter ve köpekler yardımıyla aradı ama yakalayamadı. İşsiz ve bekar olan Serdal Arık’ın psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Bonn Savcılığı, katil zanlısını görenlerin 0228-150 numaralı telefona bilgi vermelerini istedi. Zanlı Serdal Arık’ın 1,80 boyunda, zayıf ve sakallı olduğu bildirildi.