Arhavi sel ve heyelanla mücadeleye devam ediyor

Arhavi sel ve heyelanla mücadeleye devam ediyor

Artvin’de geçtiğimiz gün gerçekleşen ve bir kişinin kaybolduğu sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği Arhavi ilçesinde 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndüğü görüldü.

Arhavi ilçesinde oluşan hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği ilçe balçığa gömüldü. Boğaziçi Mahallesi’nde 320, Cumhuriyet Mahallesi’nde ise 110 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. 50’den fazla araç da hasar gördü, selin sürüklediği kamyonlar bile ters döndü. Trafo merkezinin yıkılması sonucu elektrik verilemeyen ilçede su şebekesi alt yapısı da ağır hasar gördü. Suların kesildiği Arhavi’ye tankerle su verilirken Artvin ve Rize’de hasar gören 56 trafo nedeniyle 3 bin 45 abone de elektriksiz kaldı. Arhavi’de üç karayolu, 30 köy ve 19 yayla yolu da sel ve heyelanlarda ulaşıma kapandı. Bölge illerden gelen takviye vidanjörler yardımıyla bodrum katlara dolan suyun çekilmesi için çalışma başlatıldı.

 

selin-ardindan-arhavi-de-hasar-tespit-ve-temizlik-calismalari-suruyor-901749-5.jpg


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Artvin’in Arhavi ilçesinden yaklaşık 450 kişinin tahliye edilerek, güvenli alanlara yerleştirildiğini bildirdi. İlçede mahsur kalan 6, Murgul ilçesinde ise mahsur kalan 9 vatandaşın güvenli alanlara transfer edildiği belirtilen açıklamada, “Bir vatandaşımız yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır. AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 5 milyon lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir” denildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde taşan Kapisre Deresi’nin kenarındaki Ali Şimşek’e ait 2 katlı ev sele kapılarak yıkıldı. Evin yıkıldığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

 

arhavi-6104.jpg