Bu bitkilere dikkat! Evdeki oksijeni tüketiyor, evcil hayvanlarınızı öldürebiliyor..

Bu bitkilere dikkat! Evdeki oksijeni tüketiyor, evcil hayvanlarınızı öldürebiliyor..

Hemen hemen herkesin evinde bir bitki, bir çiçek bulunur. Ancak insana huzur veren bu bitkilerden bazıları insan sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Evimize ve ruhumuza renk katsın diye koyduğumuz, doğanın yeşilinden uzak beton bloklar arasında biraz olsun huzuru bulmak için evlerin bir köşesine yerleştirdiğimiz bitkiler çoğu zaman zararsızdır. Ancak bazı bitkiler var ki insan sağlığı için oldukça tehlikeli ve evdeki oksijeni dahi tüketip, nefes almanıza olumsuz etki oluşturabiliyorlar.

İşte evde bulunmaması gereken o bitkiler:

Fulya, oldukça zehirli bir bitki olan fulya, hele ki evinizde küçük yaşta bir çocuk varsa yutulduğu taktirde kusma ve ishal vakalarına yol açabiliyor. Fulya bitkisinin çocuklardan ve hayvanlardan uzak tutulması gerekiyor.

Sümbül de yine Fulya gibi yutulduğu taktirde mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Aleo vera, son zamanların popüler bitkisi olarak evlerde kendine baş köşede yer edinebiliyor. Özellikle jelinden faydalanmak isteyenler tarafından kullanılan bu bitkinin jel özelliğinden faydalanmak isterken bir değil iki kez dikkat edin. Çünkü o jelin dışındaki katmanlar cildinizde ciddi rahatsızlıklara yol açabilir.

Kaya sarmaşığı, estetik bir görünüme sahip olmasının yanı sıra yenildiği taktirde insanlar ve hayvanlar için büyük tehdit oluşturuyor. Nefes zorluğu, kasılma ve kusma gibi vakalarla karşı karşıya kalmamak için bu bitkiye dikkat edin.

YATAK ODASINDAKİ BİTKİYE DİKKAT

Yatak odanızda saksıda bitki bulundurmak görsel ve ruhsal açıdan size iyi gelse de aslında pek de faydalı bir şey değil. Çünkü saksılarda toprağın yüzeyinde mantar ve küf benzeri canlıların çoğalması bulunduğunuz ortama da kolayca yayılmasını kolaylaştırabilir. Bu da insan cildinde ve nefes yollarında alerjilere neden olabilir.