Buca'da Nazım Hikmet Parkı'na şok saldırı! Heykeli bile parçaladılar

Buca'da Nazım Hikmet Parkı'na şok saldırı! Heykeli bile parçaladılar

Buca'da Bekir Coşkun heykelinin saldırıya uğramasının ardından şimdi de Nazım Hikmet Parkı, saldırının hedefi oldu.

İzmir'in Buca ilçesinde usta gazeteci Bekir Coşkun'un heykeline zarar verilmesinin ardından bu kez de Nazım Hikmet Parkı saldırıya uğradı.

Buca'da Yenigün Mahallesi'nde bulunan Nazım Hikmet Parkı kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Oyun ve oturma gruplarına zarar verilirken, Nazım Hikmet Heykeli'nin ön kısmındaki mermerler söküldüğü görüldü.
 
''ZAMANLAMASINI MANİDAR BULUYORUM''


Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Menderes Mahallesi'nde henüz açılışı bile yapılmayan Bekir Coşkun Heykeli'nin ardından yaşanan bu ikinci saldırıyı manidar bulduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından 'Bu vandallık bitsin artık" başlığı ile açıklama yapan Kılıç, "Çocuklarımızın gelişimine destek sunmak için hizmette olan Yenigün Mahallesi Nazım Hikmet Parkı’ndaki oyun ve oturma gruplarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildiğini üzülerek öğrendik. Hizmete açmayı planladığımız Bekir Coşkun Parkı’nda yer alan Bekir Coşkun heykeline yapılan saldırının ardından bu saldırının da yapılmasını ve zamanlamasını manidar buluyorum.

Sevgi kenti Buca’mızda artık bu tip vandallıklara ve kamu malına zarar verme olaylarına geçit vermemek için topyekün bir tavır içinde olmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Çünkü bu kent hepimizin, bu kentte hep birlikte yaşıyoruz.
Daha öncede söylediğimiz gibi halkımıza özellikle de çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Buca sunma kararlılığımız bu menfur saldırılarla engellenmeye çalışılmak istense de, hizmet azmimiz ve kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz'' dedi.