
Canan Karatay 'bunları asla yapmayın' dedi! Beyni etkiliyor...
Prof. Dr . Canan Karatay çamaşır suyu kullanan anneler için uyarılarda bulunarak, çamaşır suyunun yoğun kullanımının beyne zarar verdiğini söyledi.
Prof. Dr. Canan Karatay, temizlik tutkunu anneleri uyardı. Kimi anneler hemen hemen her gün evini temizlemek için çamaşır suyu kullanıyor. Ancak çamaşır suyu kullanımı birçok hastalığa davetiye çıkarmakla birlikte beyne de ciddi zarar veriyor.
Canan Karatay da çamaşır suyu kullanımına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Karatay şunları söyledi:
"ÇAMAŞIR SUYU BEYNİ BOZUYOR"
"Çocukların hafızası için beslenme önemli ama yaşam da önemli. Eğer evde titiz anneler deterjan, dezenfektan ve çamaşır suyu kullanıyorlarsa bitti. Beyni bozuyor. Beslenme için çocukların sevdiği besinler tüketilmeli, çocukları zorlamamaya dikkat edilmelidir."
ÇOCUKLAR İÇİN YUMURTA, İYOT, D VİTAMİNİ VE BALIK YAĞI...
"Piaget, "Her bir çocuk filozoftur." der. Bırakın kendileri filozofluğunu yapsınlar." Anne babalar çocukları "İlla bunu ye" diye zorlamayın. Çocukların beyninin gelişmesi için tabi ki oynamaları lazım. Sokakta oynayacaklar, dağlara taşlara tırmanacaklar, çamura batacaklar, yüzecekler... Elinden tutup AVM'ye götürerek beyin gelişmez. Ne yersen ye ama doğal yemek çok önemli. Çocuklar için yumurta, iyot, D vitamini, Balık yağı çok önemli. Çocukken bize balık yağı içirirlerdi."
"TEMİZLİKTE SİRKE VE DOĞAL ÜRÜNLER KULLANIN"
"Temizlikte sirke ya da doğal temizlik ürünleri kullanın. Ben çamaşırlarımı sodyum karbonatla yıkıyorum. Bulaşık makinem yok benim. Bulaşıklarımı elimde yıkıyorum, zeytinyağlı sabunla. Allah 10 parmak vermiş."