Canan Karatay net konuştu: Bu vitaminin eksikliği yüzünden kilo veremiyorsunuz

Canan Karatay net konuştu: Bu vitaminin eksikliği yüzünden kilo veremiyorsunuz

Prof. Dr. Canan Karatay kilo vermek isteyenlerin önündeki en büyük engellerden birinin D vitamini eksikliği olduğunu ifade ediyor. Bunun yanı sıra beslenmeye de dikkat etmeli. İşte Canan Karatay'dan ciddi uyarılar...

Prof. Dr. Canan Karatay kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulunuyor. İşte Karatay'ın uyarıları...

'D VİTAMİNİ ALMAK ÖNEMLİ'

D vitamini eksik ise zayıflamak çok zor. Bunun için yaz aylarında güneşten sık sık faydalanmalı, kışın ise takviyeler ile D vitamini ihtiyacınızı gidermelisiniz. D vitamini içeren yiyecekler arasında balık, süt, tereyağı, yulaf ezmesi ve yumurta gibi yiyecekler yer alıyor.

'BU ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN'

Canan Karatay'a göre aspartam olarak bilinen E-951 kodlu katkı maddesinin zehirden bir farkı yok. Vücuda girdiği anda alkole dönüşen bu katkı maddesi yapay tatlandırıcılarda ve light ürünlerde sıklıkla bulunuyor. Kanser hücrelerini besleyen bu maddelerden uzak durmanız için light ürünleri tüketmekten sakınmalısınız.

'KANSERE VE KISIRLIĞA YOL AÇIYOR'

Günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz ambalajlı gıdalar kısırlıktan kansere kadar birçok önemli sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı bir yaşam için ambalajlı gıdalardan uzak durmanızda fayda var.