
Canan Karatay'dan tavsiye...Ekmek yerine bunu yiyin
Prof. Dr. Canan Karatay'ın, ekmek yerine tüketilmesi gereken besin tavsiyesi yeniden akıllara geldi.
Fazla kilolardan rahatsız olanlar ve hamur işinden vazgeçemeyenler, ekmek yerine tüketilmesi gereken besin arayışında... Canan Karatay da ekmek yerine tüketilmesi gereken o besinin ne olduğunu söyledi.
EKMEK YERİNE CEVİZ YİYİN
Sağlıksız besinler konusunda dikkat çeken çıkışlarıyla gündeme gelen Canan Karatay, kepekli ekmek veya tam buğday ekmeğinin hepsinin şeker içerdiğine dikkat çekti. Ekmeği yasaklayan Karatay, fındık, fıstık ve bilhassa ceviz yemeyi önerdi.
CEVİZ TÜKETİMİ GÜNLÜK VİTAMİN İHTİYACINI KARŞILIYOR
Gün içinde tüketilen cevizin vücudun günlük ihtiyacı olan vitaminleri de yeteri kadar karşıladığını söyleyen Canan Karatay, ithal cevizlerden de uzak durulması konusunda uyardı.
Ekmek Çeşitleri
- Karışık Tahıllı Ekmek
- Tam Buğday Ekmeği
- Çavdar Ekmeği
- Bazlama
- Ekşi Mayalı Ekmek
- Kepek Ekmeği
- Mısır Ekmeği
- Tandır Ekmeği
- Karabuğday Ekmeği
- Çekirdekli Ekmek
EKMEKTEKİ KARBONHİDRAT FAZLA KALORİYE YOL AÇIYOR
Eğer kilo vermek istiyorsanız öncelikle hamur işini hayatınızdan tamamen çıkarmalı ya da en aza indirmelisiniz. Zira hamur işi ürünü olan ekmekteki karbonhidrat oranı nedeniyle fazlaca kalori bulunmakta.
- Ekmeğin Zararları Nelerdir?
- Besin Değeri Düşüktür
- Glisemik İndeksi Yüksektir
- Bağımlılık Yapar
- Gluten İçerir