Cep telefonunu elinden düşürmeyenler yandı! Herkesten fazla yaşlanacaksınız

Cep telefonunu elinden düşürmeyenler yandı! Herkesten fazla yaşlanacaksınız

Telefon ekranına saatlerce bakanlar dikkat! Mavi ışığın sadece gözleri değil cildi de yaşlandırdığı ortaya çıktı. İşte mavi ışığın vücuda verdiği zararlar.

Yapılan son araştırmalardan teknolojik cihazlardan yayılan mavi ışığın hücrelerimize zarar verdiğini ve yüzümüzde kırışıklıklara sebep olduğunu gösterdi.

Uzmanlardan açıklamalar geldi.

Mavi ışığın vücudumuzun bazı hücrelerini olumsuz etkilediğini bulundu.

Araştırmadan çok fazla mavi ışığa maruz kalmaktan kaçınmanın iyi bir anti-aging stratejisi olabileceğini gösterdiği bildirildi.

MAVİ IŞIĞIN ZARARLARI NELER?

Ekranlardan gelen mavi ışığa maruz kalma oranımız, güneşten maruz kalma miktarıyla karşılaştırıldığında daha küçüktür. Ancak dijital cihazlardan ekrana maruz kalmanın uzun vadeli etkileri konusunda çeşitli endişeler yok değil. Bu, özellikle ekran başında çok fazla zaman geçirildiğinde ve ekranların göze çok yakın olması durumunda ortaya çıkabilir.

Gözlerimiz mavi ışığı engelleme konusunda iyi olmadığından, görünür mavi ışığın neredeyse tamamı gözün ön kısmından (kornea ve lens) geçerek, beynin ışığı işleyerek görüntülere dönüştürdüğü retina hücrelerine ulaşır. Mavi ışığa sürekli maruz kalmak zamanla retina hücrelerine zarar verebilir ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi görme sorunlarına neden olabilir. Ayrıca katarakta, göz kanserine ve gözün beyaz kısmındaki şeffaf tabakanın büyümesine de yol açabilir. Ulusal Göz Enstitüsü'nün yaptığı bir görme araştırmasına göre çocuklar, yetişkinlere göre daha fazla risk altında çünkü onların gözleri dijital cihazlardan gelen mavi ışığı daha fazla emiyor.

İnsanlar ayrıca dijital cihazları kullanırken daha az göz kırpma eğilimindedir. Bu da göz kuruluğuna ve göz yorgunluğuna katkıda bulunur. Göz yorgunluğunun diğer yaygın belirtileri arasında baş ağrıları, bulanık görme ve boyun ve omuz ağrısı yer alır.