CHP'li Yıldırım Kaya: LGS ve YKS’de müfredat adaletsizliği var

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) tüm müfredattan sorumlu tutulacağı açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) tüm müfredattan sorumlu tutulacağı açıklamasına tepki göstererek, “Bilgisayarı, interneti ve hatta televizyonu olmadığı için uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin eğitim hakları ne olacak? Bu çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliği hakkı yok mu sayılacak?” diye sordu.
 
Konunun mutlaka yeniden değerlendirilerek, uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin YKS ve LGS’de mağdur olmamaları için düzenleme yapılmasını isteyen Kaya, “Aksi halde; zengin ile dar gelirli çocuklarımız arasındaki eğitim makası daha da açılacaktır. Anadolu’nun ücra köşelerinde üniversite hayali kuran, istediği liseye gitme hayali kuran çocuklarımızın, gençlerimizin hayalleri yok edilecek, gelecekleri ellerinden alınacaktır. Saray iktidarının beceriksizliğinin bedelini çocuklarımız, gençlerimiz geleceğiyle ödeyecektir.” dedi.
 
“Geçen sene nasıl ki LGS ve YKS adayları birinci dönem yüz yüze aldıkları konulardan sorumlu tutulduysa, bu dönemde benzer uygulamalar düşünülmelidir.” diyen Kaya, “Ya da sınav tarihi ertelenerek; tüm konular, tüm öğrencilere verildikten sonra sınav yapılmalıdır.” önerisinde bulundu.
 

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) tüm müfredattan sorumlu olacağını açıkladı.
 
Bilgisayarı, interneti ve hatta televizyonu olmadığı için uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin eğitim hakları ne olacak?
 
Bu çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliği hakkı yok mu sayılacak?
 
Konunun mutlaka yeniden değerlendirilerek, uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin YKS ve LGS’de mağdur olmamaları için düzenleme yapılmalıdır.
 
Aksi halde; zengin ile dar gelirli çocuklarımız arasındaki eğitim makası daha da açılacaktır. Anadolu’nun ücra köşelerinde üniversite hayali kuran, istediği liseye gitme hayali kuran çocuklarımızın, gençlerimizin hayalleri yok edilecek, gelecekleri ellerinden alınacaktır. Saray iktidarının beceriksizliğinin bedelini çocuklarımız, gençlerimiz geleceğiyle ödeyecektir.
 
Geçen sene nasıl ki LGS ve YKS adayları birinci dönem yüz yüze aldıkları konulardan sorumlu tutulduysa, bu dönemde benzer uygulamalar düşünülmelidir.
 
Ya da sınav tarihi ertelenerek; tüm konular, tüm öğrencilere verildikten sonra sınav yapılmalıdır.