Çorapla uyumak cinsel hayatınız için…

Çorapla uyumak cinsel hayatınız için…

Yapılan araştırmalar yatağa çoparla giymenin faydalı olduğunu söylüyor olsa da bunun tersini iddia eden görüşler de son derece fazla... Son yapılan çalışmalarsa, çorapla uyumanın cinselliğe ilginç etkileri olduğunu ortaya çıkardı. İşte madde madde o etkiler...

Çorapla Uyumanın Cinsel Yaşama İlginç Etkisi

2005 yılında Groningen Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, yatağa çorapla giren çiftlerin daha iyi bir cinsel yaşama sahip olduğu açıklanmış, çalışmanın sonuçları Kopenhag’da Avrupa İnsan Üretimi ve Gelişimi Derneği’ne sunulmuştu. Çalışmaya katılan ve yatağa çorapla giren 13 çiftin, orgazm olma olasılığı daha yüksekti.

Daha fazla orgazm!

Çorapla Uyumanın Cinsel Yaşama İlginç Etkisi isimli çalışmada, kadınların yüzde 50’sinin çorapsız orgazm, yüzde 80’inin ise çorapla orgazm olduğu saptandı. Bunun sonucu, kadınların partnerinin soğuk ayaklarına karşı olumsuz tepki göstermesinden kaynaklandığını düşünüyor. Çalışma, aslında cinsel ilişki sırasında beynin durumunu inceliyordu, böyle bir durum tamamen tesadüf sonucu ortaya çıktı.

Menapoz olumsuzluklarını gideriyor

Aynı zamanda yatağa çorapla girmek menapoz döneminde oluşan olumsuzlukları da gideriyor. Bazı kadınlar, yatağa çorapla girmenin, sıcak basmalarını dengelediğini, menopozun etkilerini azalttığını düşünüyor. Londra’daki Cleveland Kliniği de bu fikri destekliyor. Uzmanlar, gece çorapla yatmanın vücut sıcaklığını düzenlediğini, sıcak basmalarını azalttığını söylüyor.