Çürümeden biber kurutma tekniği! Dolmalık biber kuruturken deneyin

Çürümeden biber kurutma tekniği! Dolmalık biber kuruturken deneyin

Dolmalık biberleri kurutarak saklamak oldukça pratik bir yöntemdir ve bu sayede kış aylarında da taze dolma yemeği yapabilme imkanı sağlar. İşte dolmalık biberleri çürütmeden kurutma tekniği

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dolma, hem taze hem de kurutulmuş şekliyle sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Kış aylarında da dolma yemeği yapabilmek için yazın biberleri kurutup saklamak oldukça pratik bir çözüm olabilir. Dolmalık biberlerin doğru şekilde kurutulması, lezzetli bir sonuç elde etmenin anahtarıdır. Peki, biber nasıl kurutulur? İşte size fırında ve güneşte biber kurutma yöntemleri ve püf noktaları...
 

Fırında kurutma yöntemi;


öncelikle biberlerin tohumları iyice temizlenir. Sonrasında ise biberler bol su ile yıkanır. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt açılır. Yağlı kağıdın üzerine ise biberler yan yana dizilir. Biberlerin üst üste gelmemesine dikkat edilmelidir. Yüksek ateşte fırında kurutulan biberler soğuduktan sonra muhafaza edilerek saklanmalıdır.

DOLMALIK KURU BİBER NASIL SAKLANIR?

Biberlerinizi kuruttuktan sonra kapalı kavanozların içerisinde ya da mutfak kapısının pervazına veya varsa kilerinize asarak saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce sıcak suda bekletip biraz yumuşatın. O şekilde kullanın.

Güneşte kurutma yöntemi;

maxresdefault-001.jpg
Kalın bir iğnenin deliğinden kalınca bir ip geçirin. Ardından biberlerin orta kısımlarından bu iğneyle ipliği geçirerek biberleri sırasıyla dizmeye başlayın. Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin ya da varsa terasınızın en çok güneş alan yerine ipe dizdiğiniz biberleri yerleştirin. Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de biberleriniz tamamen kurumuş olur. Yine az evvel belirttiğimiz üzere bu süre sıcaklık ve güneş ışıklarını ne denli aldığına göre değişkenlik gösterebilir.

Kaynak: Mynet.com - Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler