Gözlerimiz doğumumuzdan beri hiç büyümüyor mu?

Gözlerimiz doğumumuzdan beri hiç büyümüyor mu?

Gözlerimiz hakkında hiç uzun uzadıya düşündünüz mü? Gözlerimiz doğumumuzdan bu yana hiç büyümüyor mu, hep aynı boyda mı? Bugüne kadar böyle bilinirdi ama işin doğrusu çok başka.

Beş duyu organımızdan biri olan gözlerimiz, dış dünyayı tanımamız, iletişim kurmamız, kısacası görmemizi sağlayan en önemli organdır. Peki gözlerimiz dünyaya geldiğimiz andan ölene kadar hep aynı boyutta mıydı? Bugüne kadar bununla ilgili iddialar oldu. Gözlerimizin büyüklüğü ilk andan sona kadar aynı boyda denildi. Ancak gerçek bambaşka.

Bilimsel araştırmaları ile tanınan evrimağacı.org'da yer alan bilgilere göre bu iddianın doğruluk payı araştırıldı ve şöyle denildi:

VİDEO MANİPÜLASYONU YAPILIYOR

"Öncelikle, gözlerin ömür boyunca değişmediğini göstermek için kullanılan videoların göz boyutunu bilerek sabit tutacak biçimde, yani “video manipülasyon” yoluyla elde edildiğini söylememiz gerekir."

GÖZLER, GEBELİĞİN 6'NCI HAFTASINDA OLUŞMAYA BAŞLAR

"Gözlerimiz, gebeliğin 6. haftasından itibaren oluşmaya başlar, yeni doğan bir bebeğin gözlerinin çapı yaklaşık 16.5 milimetre kadardır."

YETİŞKİN BİRİNİN GÖZLERİ, DOĞDUĞU HALİNE GÖRE YÜZDE 45 DAHA BÜYÜKTÜR

"İlerleyen yıllarda, ilk iki yaş boyunca, gözler giderek daha da irileşir. Özellikle ergenlik döneminde daha hızlı büyümeye başlar, zamanla bu büyüme yavaşlar. Yani gözlerimiz, 20’li yaşlarımızın ortalarına kadar vücudumuzun geri kalanı gibi büyümeye devam ederler. Yetişkin birinin gözleri, doğduğu haline nazaran %45 daha büyüktür."