
Günde 1 kez tüketen fişek gibi oluyor! İşte bağışıklığı zımba gibi yapan besinler
Doğal bir antibiyotik niteliğinde olan ve günde sadece 1 defa tüketildiğinde insanı zıpkın gibi yapan bağışıklık güçlendirici besinler ortaya çıktı.
Soğuk kış aylarıyla birlikte hastalıklarda da artış yaşanmaya başlandı. Hastaneler soğuk algınlığı, grip, influenza, koronavirüs şikayetleriyle dolarken, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler de çokça araştırılmaya başlandı.
Tam da bu noktada her gün tüketmeniz gereken bu besinler sayesinde, hastalıklardan uzak duracak ve kış aylarını turp gibi geçirebileceksiniz. Peki, bağışıklığı kuvvetlendiren besinler neler?
C VİTAMİNLİ MEYVELER
Portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi turunçgiller, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için gerekli olan C vitamini açısından zengindir. C vitamini beyaz kan hücrelerinin üretimini artırmaya yardımcı olur ve bu da enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.
ZENCEFİL
Zencefil, antiinflamatuar ve antioksidan özellikleriyle güçlü bir köktür. Zencefil, bağışıklığımızı güçlendirmeye fayda sağlar. Öte yandan soğuk algınlığı ve öksürük semptomlarının hafifletilmesine de yardımcı olur. Sabahları zencefil çayı içmek veya zencefilli ılık su içmek, bağışıklık sisteminiz için harikalar yaratır.
SARIMSAK
Doğal bir antibiyotik görevi olan sarımsak, bağışıklığı güçlendirici özellikleriyle bilinen en şifalı besinlerden biridir. Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip allisin adı verilen bir bileşik içerir. Sarımsak, bağışıklık sistemimizi korur ve güçlendirir. Özellikle hastalıklara ve salgın hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
YEŞİL SEBZELER
Ispanak ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler antioksidanlar, vitaminler (A, C, E vitaminleri), mineraller ve liflerle doludur. Bu besinler bağışıklık sistemimizin enfeksiyonlarla mücadele yeteneğini arttırır. Yeşil sebzeler bağırsakların bağışıklığını güçlendiren biyoaktif bir bileşik sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirici gıdalar olarak kabul edilir.