Hafızayı dört dörtlük çalıştırıyor! 1 kaşık tüketmek beyne direkt etki ediyor

Hafızayı dört dörtlük çalıştırıyor! 1 kaşık tüketmek beyne direkt etki ediyor

Hafızayı dört dörtlük çalıştıran baharatın zerdeçal olduğu kanıtlandı! 1 kaşık tüketildiğinde direkt beyne etki ettiği öğrenildi

Zerdeçalın sağlığa olan çeşitli faydaları hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir. Hint mutfağının vazgeçilmez baharatı olan zerdeçal, sağlık açısından bir şifa deposudur. Bu baharat, özellikle Hindistan ve Güneydoğu Asya'nın diğer bölgelerinde yetiştirilen çiçekli bir bitkinin rizomlarından veya köklerinden elde edilmektedir. Zerdeçalın sağlık üzerindeki etkileri oldukça geniştir ve birçok araştırma bu faydaları desteklemektedir.

Zerdeçalın en bilinen faydaları

Sabah.com.tr'deki habere göre; Kronik inflamasyon, kalp hastalığı, nörolojik hastalık, kanser vb. gibi birçok hastalıkla bağlantılıdır.

Zerdeçalın anti-inflamatuar faydalarının, moleküler düzeyde inflamasyonla mücadelede en iyi anti-inflamatuar ilaçlar kadar güçlü olduğu kanıtlanmıştır. seviye.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞE SAHİPTİR

Yaşla ilgili ve kronik hastalıklar genellikle serbest radikallere bağlı oksidatif stres ile ilişkilidir.

turmeric-3089309-1280.jpg

Kurkuminin antioksidan mekanizmaları aslında zararlı serbest radikalleri nötralize eder ve ayrıca vücudun antioksidan kapasitesini artırır, hastalıklara karşı savaşmak için iki ucu keskin bir kılıç oluşturur.

AĞRI KESİCİ ETKİSİ VARDIR

Zerdeçal bir ağrı kesici olarak düşünülür. Baharat, çeşitli artrit formları için ağrıyı ve şişmeyi gidermek için bilinir.

KANSERE KARŞI SAVAŞÇI

Haldi ve aktif bileşeni kurkumin, kanserin önlenmesinde ve tedavisinin iyileştirilmesinde potansiyel göstermiştir. Zerdeçalın antioksidan aktivitesinin tümör büyümesini azalttığı bulunmuştur.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Yapılan bir araştırma, zerdeçalın endotel fonksiyonunu veya kalbin içini ve kan damarlarını kaplayan ince zarın sağlığını iyileştirebileceğini gösteriyor Kolesterolü düşürerek, kan basıncını iyileştirerek ve kalp hastalığı riskini azaltmak için iltihapla savaşarak yardımcı olur.

Aynı zamanda tip 2 diyabetli kişilerde endotel fonksiyonunu iyileştirmede eşit derecede etkili olduğunu buldu.

KİLO VERDİRİYOR

Baharatlı yiyecekler yemek, fazladan yağ yakmanın kolay bir yoludur Elbette egzersiz ve sağlıklı beslenmenin yerini hiçbir şey tutamaz, ancak biberlerde bulunan kapsinoidler zarar veremez. Enerji harcamasını arttırmaları ve vücut yağını azaltmaları ile bilinirler.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ GÜÇLENECEK

Sıcak yemeklerin tadını çıkarırken vücudunuz antioksidanlarla zenginleşir.

Antioksidanlar bizi vücudumuza saldıran mikroplardan koruduğu için özellikle grip mevsiminde faydalıdır.

Bundan dolayı kendinizi virüslerden korumak için mutlaka acı tüketmenizde fayda var.

 HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

Unutkanlık hepimiz için büyük bir sorun haline gelebilir. Zerdeçal, unutkanlık sorunu yaşayanlar için en etkili baharatlardan biridir. Bunamayı önleyen tarçın, hücre oluşumu sağlayarak beyin fonksiyonlarına etki ederek hafızayı güçlendiriyor.

İlgili Haberler