Hataylı Yörükler Kayseri’de Mahsur Kaldı

Hataylı Yörükler Kayseri’de Mahsur Kaldı

Hatay’dan her yıl, Toroslar'ın yüksek kesimlerine hayvanlarını otlatmak için çıkan Yörükler, bu yıl Kayseri'nin Tomarza İlçesinde ‘Jandarma ve Ormancı engeline’ takıldı.

50 yıldır kullandıkları yaylara girmelerine izin verilmeyen yörükler, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı.Yörükler bulundukları yerden her yıl kullandıkları Toros yaylarına izin verilmemesini anlamadıklarını, bu konunun çözümü için yetkililerden kendilerine yardım etmelerini bekliyorlar.

Yaz aylarının gelmesiyle Toroslar'ın zirvesine hayvanlarını otlamak için çıkmak isteyen Yörükler ise yüksek kesimlerde dün gece etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Tomarza ve Develi ilçe arasındaki dağlık mevkiinde mahsur kaldı.

Durumun sosyal medya üzerinden Yörtürk Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın’a bildiren ve yardım isteyen YÖRÜK ANA (döndü) Mustafa Deveci, “Başkanım biz mahsur kaldık, her yıl çıktığımız yaylaya bu yıl jandarma ve orman bekçileri izin vermiyorlar. Bunu neden yapıyorlar anlayamadık. Konuyu Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın ile görüşmenizi istiyoruz.Sayın Valimiz bu mağduriyetimize çözüm bulsun” diye seslendi.

Yurt Gazetesi - SELAHATTİN KARAKOÇ (ÖZEL HABER)