Hazır gıda tüketirken dikkat! Şeytanın aklına gelmeyecek yöntemler!

Hazır gıda tüketirken dikkat! Şeytanın aklına gelmeyecek yöntemler!

Hazır gıdalarla ilgili şikayetler gelmeye devam ederken kızarmış tavuk, çürümeyen hamburger, boyalı çikolatalı süt ve daha fazlası... Okuduklarınıza inanamayacaksınız...

Dışarıdan alınan yiyeceklerle ilgili çoğu kişi o yemeğin nasıl bir mutfaktan çıktığını merak ederken ya yemeğimizde bolca iğrenç bir şey varsa ve biz bunu fark etmeden yemeye devam ediyorsak? İşte asla doğru olmayan, ancak bazılarımızın inanmak istediği ya da istemediği yedi efsane.

hazir-gida-zararli.jpg

ÇİKOLATALI SÜT NEDEN KAHVERENGİDİR?
Çikolatalı süt neden kahverengidir? Düz cevabı normal süte kakao eklendiğinden. Ancak bir efsane var ki kahverengi rengin hasta ineklerin sütündeki kanı ve irini kapattığını iddia ediyor. Bir mandıra çiftçisi bu iddiayla ilgili sütü işlemek için tamamen ayrı bir kamyon ve ekipman seti gerektireceğini ve bunun da yönetmeliklerin gerektirdiği şekilde sütün atılmasından daha pahalı bir çaba olduğunu belirtiyor.

KIZARMIŞ TAVUK TAVUKTAN YAPILMIYOR!
Zincir fast food restoranların hakkında ortaya atılan efsane dünya çapında ses getirdi. 90’lı yıllarda fitili ateşlenen bu iddia tavuk ve tavuk kızartma ürünleri hakkında söylendi. İddiaya göre; tavuk kızartmaları tavuktan değil laboratuvarda yetiştirilen mutant tavuklardan yapılarak insanlara yedirildi. Bu iddianın doğru olma ihtimali sıfırdır. Çünkü bilim insanları laboratuvarda yetiştirilen eti uygun bir şekilde nasıl üreteceklerini hala çözemediler. Ayrıca laboratuvarda üretilen etlerin binlerce dolar harcanarak elde ediliyor.

HAMBURGER ETİNDE NE VAR?
Hamburgerlerle ilgili o kadar çok efsane var ki mutlaka sizde aralarından bazılarını duymuşsunuzdur. Ancak dünya çapında yankı uyandıran yemek teorisi ise hamburger köftelerinin uygun etlerden yapılmadığıdır. Özellikle hamburger etlerinde solucan kullanıldığı efsanesine inanan çok kişi vardır. Ancak; solucan eti sığır eti ölçeğine yakın hiçbir yerde üretilmez ve çok daha pahalıdır.

MEYVELİ JÖLENİN İÇERİĞİNDE NE VAR?
Bu neredeyse tam bir aydınlanma anıdır! Çocukken size tatlı olarak ikram edilen meyveli jöleyi yerken neyden yapıldığını sorgulamazsınız. Sonra ana maddesinin jelatin olduğunu ve jelatinin hayvanlardan geldiğini öğreniyorsunuz! Buraya kadar hepsi doğru. Jelatin kolajenden yapılır ve kolajen bağ dokusunun önemli bir protein bileşenidir. Bağ dokusu, bir hayvanın (veya insanın) vücudunda bulunur. Bu jölenin yapımında hayvanların tırnaklarının kullanıldığı iddia edilir. Ancak bu da çok yanlış bir inanıştır. Çünkü, kolajen için ineklerin deri ve kemikleri kullanılır.