Ihlamurunuz zehre dönüşebilir! Bu hatayı sakın yapmayın

Ihlamurunuz zehre dönüşebilir! Bu hatayı sakın yapmayın

Ihlamur yaparken uygulanan basit bir hata içeceğinizi zehre dönüştürebilir. Ihlamurunuz böyle görünüyorsa asla içmeyin.

Soğuk kış aylarıyla birlikte ıhlamur sezonu da açıldı. Hastalıklara karşı iyi geldiği bilinen boğaz ağrılarının geçmesinde yardımcı olan ıhlamuru doğru şekilde içmek hayati önem taşıyor.

ihlamur.webp

Ancak ıhlamur yaparken içeceği adeta zehre çeviren bu hatayı sakın yapmayın. Evde ıhlamuru yanlış şekilde kaynattığınızda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yanlış kaynatma şekli ıhlamurun faydadan çok zararın oluşmasına yol açıyor.

cicek-ihlamur-50-gram-6ec77.jpg

IHLAMUR KAYNATIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ihlamurun içindeki faydalardan yararlanabilmek için kaynatma sırasında dikkat edilmesi gereken bazı etmenler bulunmaktadır.  Dikkat edilmesi gereken durumların başında şüphesiz ıhlamurun uzun süre kaynatılmaması gelmektedir. Uzun süre kaynatılan ıhlamur, tüm besin değerlerinin kaybolmasına yol açmaktadır.

Aşırı kaynatılan ıhlamurun tadında da ciddi farklılaşmalar oluşur. Ihlamurun içerisinde bulunan faydalardan yararlanabilmek için içerisini meyvelerle donatarak maksimum 5 dakika kaynatmayı deneyebilirsiniz.