İki çocuğa gözaltında işkence iddiası

İki çocuğa gözaltında işkence iddiası

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 24 Temmuz'da gözaltına alınan 2 çocuğun işkenceye maruz kaldıkları iddia edildi.

Diyarbakır Yenişehir'de 24 Temmuz'da zırhlı araca yönelik yapılan saldırı sonrasında aynı semte bulunan bir marketin önünde oturan 2 çocuk gözaltına alındı.  Gözaltına alınan 2 çocuğun, boş bir araziye götürülüp orada polis tarafından işkenceye maruz kaldıkları iddia edildi. Çocuklardan M.A.'nın annesi " O kadar darp edilmişti ki, artık kendinde değildi" dedi.

Gözaltına alınan M.A. ve A.E. isimli iki çocuk gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde bulunan boş bir araziye götürülerek işkenc yapıldığı öne sürüldü. Daha sonra Diyarbakır Eminiyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne götürülen çocuklara burada da işkence yapılmaya devam edildiği iddia edildi.

ANNE İŞKENCEYİ ANLATTI

Çocuklardan M.A'nın annesi Fatma Akkalın, evde oturduğu esnada eski bir komşusunun kendisini arayarak çocuğunun gözaltına alındığı bilgisini verdiğini belirterek “Gözaltı haberini alınca direkt Çocuk Şube’ye gittim. Çocuk Şube, öyle bir şahsın kendilerinde olmadığını söyledi. Çocuk Şube’den çıktığım sırada polis aracında oğlumun arkadaşını gördüm. Yüzü çok perişan haldeydi. Yürüyemiyordu, ayakta duracak hali yoktu. Yüzünde çeşitli yaralar vardı” dedi.

Avukatların ve ailelerin ısrarı üzerine çocuklarının TEM Şube Müdürlüğü'nde tutulduklarını öğrendiklerini söyleyen anne Akkalın, “Çocuk Şube’de anons yaptılar, TEM Şube’de olduğu anlaşıldı. Oğlumun yaşının küçük olduğunu ve TEM Şube’de ne işi olduğunu sordum. Oradan TEM Şube’ye gittim. Onlar da başta kendilerinde olmadığını söyledi. Oradan oraya bizleri gönderip oyaladılar. Bu sırada çocuğumuza işkence yapıyorlar. Gece saat 00-01 civarında avukat geldikten sonra çocuklar Çocuk Şube’ye götürüldü” dedi.

'BU SİZİN SON ŞANSINIZ SİZİ ÖLDÜRECEĞİZ'

Çocukları Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldükten sonra oraya gittiğini söyleyen Akkalın,  “Ağzı burnu kan içindeydi. Bütün uğraşlarıma rağmen beni çocuğumun yanına yaklaştırmadılar. Oğlumu gördüğümde, ayaklarını yerde sürüklüyordu. Ertesi gün avukat oğlumla görüştü. Oğlumun, kendini ifade edecek durumda olmadığını söyledi. Ardından çocuğumla görüştüm. Oğluma sarıldığım zaman ‘Anne dur her yerim ağrıyor’ dedi. Bütün kaburgaları sanki kırılmıştı. Oğlum, Şehitlik Mahallesi’nde gözaltına alındıktan sonra bir araziye götürüldüklerini ve çıplak hale getirildiklerini anlattı. Polisler tarafından, silah dipçikleri ve adını bilmedikleri demir bir cisimle darp edildiklerini söyledi. Kendilerine küfürler edildiğini ve ‘Bu sizin son şansınız sizi öldüreceğiz’ şeklinde tehdit edildiklerini söyledi.” dedi.

'BIRAKILSA BİLE ESKİ HALİNE DÖNEMEZ ÇOCUĞUM PERİŞAN HALDE'

Oğlunun vücudunun birçok yerinde yaralar bulunduğunu dile getiren anne Akkalın, “Oğlumu önce devlet hastanesine, oradan da askeri hastaneye götürmüşler. Ancak darp raporu vermemişler. O kadar darp edilmişti ki, artık kendinde değildi. Sanırım bırakılsa bile eski haline dönemez. Çocuğum perişan halde. Olayın yaşandığı saatte oğlumun market önünde oturduğu görüntüleri var, ancak yine de bekletiyorlar. Çocuğum durmadan işkenceye maruz kalıyor” dedi.'

'ONLARIN YAPTIĞI BU ZULME SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Yeni Yaşam Gazetesi'nde yer alan habere göre anne Akkalın, daha önce de evlerinin basıldığını ve 9 yaşındaki kızının başına silah dayandığını, kızının bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu dudaklarının çatladığını söyledi. "Bir araba gelince veya kapı çalınca yine polislerin geldiği korkusunu yaşıyoruz. Yeter artık bu zulüm son bulsun. Bize yapılanların hukuki olarak hesabını soracağız. AİHM’e kadar gideceğiz. Onların yaptığı bu zulme sessiz kalmayacağız” diye konuşan anne sivil toplum örgütleri ve insan hakları savunucularına destek çağrısında bulundu.