İki milyondan fazla aday girmişti... YKS birincileri hangi ilden çıktı?

İki milyondan fazla aday girmişti... YKS birincileri hangi ilden çıktı?

İki milyondan fazla adayın girmiş olduğu 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları sabah saatlerinde belli oldu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS birincilerinin çıktığı illeri duyurdu. Buna göre, ilk oturum olan TYT ve ikinci oturum olan AYT'nin sayısal ve sözel alanlarındaki birinciler Adana'dan çıktı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmişti. 2 milyon 607 bin adayın girdiği YKS sonuçları sabah saatlerinde "sonuc.ösym.gov.tr" internet sitesinden açıklandı.

 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Adana'dan katılan adayın birinci olduğunu bildirdi. Adana, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) sayılsal ve sözel birinciliklerini de bırakmadı. Eşit ağırlık birincisi ise Konya'dan çıktı.

 

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, YKS sonuçlarına göre Adana'da elde edilen derecelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. YKS sonuçlarına göre, Kozan Fen Lisesi öğrencisi Ali Eren Çakıcılı, hem TYT Türkiye birincisi hem de AYT sayısal alanında Türkiye birincisi oldu. 

Adana Final Okulları öğrencisi Hasan Mert, AYT sözel Türkiye birincisi olurken, Adana Fen Lisesi öğrencisi Hatice Nur Gürbüz ise AYT sayısal Türkiye ikincisi oldu.

YDT'DE BİRİNCİ OLAN İLLERYabancı Dil Testleri'nin (YDT) birincileri ise şöyle:
Almanca: Balıkesir
Arapça: Konya
Fransızca: İstanbul
İngilizce: İstanbul
Rusça: Bursa


TERCİHLER 5-13 AĞUSTOS'TA
2021 YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Prof. Dr. Aygün, adayların tercihler başlamadan önce sağlıklı bir değerlendirme yapabilsin diye sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladıklarını belirtti.