IQ testi: Sadece dâhiler resimdeki çoban köpeğini 15 saniyede buldu!

IQ testi: Sadece dâhiler resimdeki çoban köpeğini 15 saniyede buldu!

20. yüzyıla ait bu optik illüzyonda Shepherd adındaki dağ çobanının gizlenmiş çoban köpeği resmedildi. IQ'nuzu ölçmek için sadece 15 saniyeniz bulunuyor. İşte o test

Optik yanılsamalar, psikanaliz alanında önemli bir konudur. Bu yanılsamalar, olayları nasıl algıladığımızı ve hızlı bir şekilde kavrayabilme yeteneğimizi anlamamıza yardımcı olur. Bu içerikte Shepherd'ın köpeğini bulmaya yönelik bir optik yanılsamadan bahsedeceğiz.

Bu resimde, Shepherd adındaki bir dağ çobanının gizlenmiş çoban köpeği resmedilmiştir. Algı uzmanları, bu resimdeki köpeği bulabilmek için 15 saniyelik bir süre tanımaktadır. Ancak, bu süre zarfında köpeği görebilenlerin yüksek bir görsel zekaya ve 120 puanın üzerinde bir IQ'ya sahip olduğu kabul edilmektedir.

ÇOBAN KÖPEĞİNİ 15 SANİYEDE GÖREBİLENLER YÜKSEK ZEKALI KABUL EDİLİYOR

Görüntüdeki optik illüzyonda, bir koyun sürüsü ile tarlada bekleyen bir çoban görüyorsunuz. 20. Yüzyıla ait bu görselde koyun sürüsü otluyor ve çoban sürüye bakıyor. Ancak Shepherd'ın resimde bir yerde saklanan bir çoban köpeği bulunuyor. Ancak bu optik illüzyonda, saklanan köpeğin yüzünü tespit etmek önem taşıyor. Şimdi 15 saniye sürenizi başlatıp çoban köpeğini bulmaya çalışın…

adsiz-tasarim-2022-10-21t165947434.jpg

KÖPEK NEREDE?

Bu optik illüzyona daha yakından bakın ve resminin içinde saklanan köpeğin yüzünü bulmaya çalışın. Köpeğin yüzünü bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüyü ters çevirirseniz bu size yardımcı olabilir. Köpeğin, çobanın bacağı ile gömleği arasında saklandığını şimdi görebilirsiniz.

adsiz-tasarim-2022-10-21t170022694.jpg

İlgili Haberler