İstanbul'da başladı! İşte fırtına, şimşek, yağmur...

İstanbul'da başladı! İşte fırtına, şimşek, yağmur...

İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Kemerburgaz Göktürk'te başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor.  

Beklenen yağmur İstanbul'da başladı, fırtınayla birlikte etkili olacak yağış İstanbul'un kuzey bölgelerinde etkisini hissettirmeye başladı. Bugün ve yarın etkili olacak olan fırtına için Kadir Topbaş'tan İstanbullulara uyarı geldi. Başlayacak olan fırtınanın saatlerce süreceğini söyleyen Topbaş, teyakkuz halinde olduklarını belirtti. Marmara Bölgesi'ni etkileyecek fırtına ve yağmur ne zamana kadar sürecek? Bayramda hava nasıl olacak?

İstanbul’da başlayan yağmura şiddetli rüzgar da eşik ediyor. İstanbul’un kuzey bölgelerini etkilemeye başlayan yağış Göktürk civarlarında şiddetli şekilde devam ediyor. Adım adım İstanbul’un güneyine doğru inen yağış yarına kadar fırtınayla birlikte sürecek.

“TEYAKKUZ DURUMUNDAYIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul’da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız” dedi.

TOPBAŞ: RÜZGAR SAATTE 75 KİLOMETRE HIZA ULAŞABİLİR

Burada basın açıklaması yapan Topbaş, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün için Marmara Denizi’ndeki fırtına uyarısına yönelik açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Marmara Denizi’nde öğleden sonra fırtına beklendiğine dair bir uyarısı olduğunu hatırlatan Topbaş, günlük yaşamın bu uyarının dikkate alınarak düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kadir Topbaş, “Rüzgarın saatte 75 kilometre hıza erişilebileceğinden bahsediyor. Çarşamba gününün (yarın) ilk saatlerinde şiddetini azaltacak deniyor. Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul’da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız. AKOM bu konuda gerekli hazırlıklar yaptı. Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geride bırakırız” dedi.

SONBAHAR HAVASI GELİYOR

Bugünden itibaren başlayacak poyraz fırtınası sonbahar havası yaşamamızı sağlayacak. Tüm Marmara’yı etkileyecek olan fırtınayla beraber yağmur sıcaklıkların düşmesine de neden olacak. Bugün 30 derecenin üzerinde seyreden İstanbul’da yarın hava sıcaklıkları 25 derece dolaylarında olacak.

İSTANBUL’DA ANİDEN SOĞUK VE YAĞMUR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısına göre bugün öğlen saatlerinden itibaren Marmara’da başlayacak olan poyraz fırtınası yarına kadar etkisini artıracak. Yağmur yağışının da etkili olmasıyla hava sıcaklıkları 5-6 derece kadar düşecek.

BAYRAM’DA HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın gelişiyle sıcak havalar geri dönüyor, 31 Ağustos arefe günü Karadeniz Bölgesi üzerinden yurdu terk edecek olan yağışlarla beraber hava sıcaklıkları tekrar artacak. Bayram genel olarak mevsim normallerinde seyredecek, bayram boyunca hiçbir bölgede yağış beklenmiyor.