Karpuz çekirdeğinin mucizevi faydaları!

Karpuz çekirdeğinin mucizevi faydaları!

Yaz mevsiminin en popüler meyvelerinden biri olan karpuz çekirdeğinin faydaları pek çoktur.Bol sulu, tatlı ve lezzetli bir meyve olan karpuzla ilgili insanlar tarafından merak edilen şey karpuz çekirdeği yemenin faydaları...

Karpuz çekirdeğinin sağlık açısından ne gibi faydaları olduğu ile ilgili çok sayıda araştırma yapıldığını görmek mümkün. Yapılan araştırmalar minik çekirdeklerin küçük boyutuna rağmen insan sağlığı için birçok faydası olduğunu göstermiştir.

Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdisorusuna cevap veren uzmanlar karpuz tohumlarının atılmaması gerektiğini belirtir.

Karpuz tohumlarının vitamin ve mineral deposu olduğunu söyleyen uzmanlar, çekirdeklerin hem yaş hem kuru şekilde tüketilmesinde yana.

Karpuz tohumlarının cildi yenileme ve ciltteki kaşıntı, egzama gibi problemlere karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlara göre her gün bir avuç karpuz çekirdeği tüketilmesinde sakınca yok.

Yüzde 90’ı su olan karpuz yüzde 7,5 oranında karbonhidrat içerir. Sulu ve tatlı bir meyve olmasından dolayı yaz mevsiminin baş tacı olan karpuzu düzenli ve yeteri kadar tüketiminin sağlık açısından hiçbir sakıncası yok.

Şeker hastalarının dikkatli tüketmesi gereken bu meyvenin tohumları da en az kendisi kadar değerli ve özel. 

Karpuz çekirdeği faydaları hakkında bilgi sahibi olmak, bu tohumları nasıl ve ne şekilde tüketeceğini bilmek saç sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok faydası olan doğal bir tedavi yöntemini uygulamak demektir.

Karpuz Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Karpuz çekirdeğinin faydaları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bir tanesini bile çöpe atmak israf olacaktır.

Çekirdekleri çoğu zaman çöpe atılan karpuzun kabuğundan tohumuna kadar her unsurunun sağlık açısından faydası var. Sağlık açısından pek çok fayda sağlayan karpuz tohumları kesinlikle çöpe atılmamalı.

Yenmesinde hiçbir sakınca olmayan karpuz tohumları ayçekirdeği ve chia tohumu gibi tüketilebilir.

Çoğu zaman gözden kaçan ve çöpe atılan karpuz çekirdeği aslında çok kıymetlidir. Kıymetini, içindeki mineral ve vitaminden alan karpuz çekirdeği faydaları arasında şunları saymak mümkündür:

  • Cilt sağlığını iyileştirir. Cild dostudur. İçeriğinde bol miktarda magnezyum olan çekirdekler cildin daha parlak ve ışıltılı görünmesini sağlar. Kaşıntılı egzama türü hastalıklara karşı etkilidir.
  • Tohumlarda bulunan çinko, hücre yenilenmesine katkı sağlar. Cildi gençleştirir, yaşlanma sürecini kontrol altına alır.
  • Saç sağlığı için etkili bir doğal tedavi sağlar. Saçı güçlendirir. Protein, magnezyum, çinko ve bakır deposu olan karpuz tohumları saç problemlerine karşı etkili doğal bir tedavi yöntemidir. Karpuz çekirdeğinde bulunan manganez saç dökülmesi ve kırılmasını önler.
  • Kalp sağlığına faydalıdır. Anti-inflamatuar, antioksidan ve damar genişletici özelliğe sahip karpuz çekirdeği içerdiği çinko sayesinde kalbi korur.
  • Mükemmel bir magnezyum kaynağı olan karpuz tohumları etkileyici bir kan basıncı düzenleyicisidir, kalp ritmini destekler.
  • Bağışıklık sistemi için çok önemli olan çinko, karpuz çekirdeğinde bol miktarda bulunur. Bağışıklık sistemini destekler ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır.
  • Sinir sistemini destekler. Zengin bir B vitamini kaynağıdır. Beyni ve sinir sistemini korur. Hafızayı güçlendirir. Bunamaya karşı etkilidir.
  • Kemik sağlığını korur. İçerdiği kalsiyum sayesinde kemikleri güçlenmesine katka sağlar.
  • Sindirim sistemini destekler, içerdiği lif ve yağ asitleri sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler.
  • Çinko içeren karpuz tohumları sperm kalitesini artırır.
  • İçeriğinde bulunan magnezyum, çinko, potasyum, bakır, demir, amino asitler ve B vitamini sayesinde metabolizmayı hızlandırır.
  • Yüksek magnezyum içeren karpuz çekirdeği uyku kalitesini artırır, uyku bozukluklarını ve uykusuzluk problemini giderir.
  • Yağ asitleri bakımından zengin olan karpuz tohumları kötü kolesterolü düşürür.